Print this page

Наскоро отминалия Ден на жената ни накара да се замислим за това колко далеч са стигнали жените и колко път все още трябва да извървим. При всички положения трябва да сме благодарни на феминистките, които са се борили за равенство. Едно от най-бележитите феминистки движения в историята е суфража, движението, което се бори за правото на жените на глас и за равенство между половете.

Естествено, тези жени да имали възгледи по всякакви въпроси, не само за гласуването и работата, но и за брака.

Брошура със съвети за брака от една „съпруга суфражетка“ от 1918 г. достигна виралност в социалните мрежи. И нищо чудно. Вижте съветите към младите дами, които обмислят женитба:

  1. Не се омъжвайте изобщо.
  2. Но ако се налага, избягвайте красавците, флиртаджиите, простаците, манекените и футболните ентусиасти.
  3. Търсете силен, послушен мъж, огняр, въглищар, чистач на прозорци, мияч.
  4. Не очаквайте прекалено много, повечето мъже са мързеливи, егоистични, неразумни, лъжци, пияници, непохватни, бавни, груби, слабохарактерни животни и се нуждаят от опитомяване.
  5. Всички ергени са такива, а някои са дори по-лоши.
  6. Ако искате да е щастлив, хранете животното.
  7. Същата забележка се отнася до кучетата.
  8. По-разумно би било да не рискувате, не си заслужава.

Съветите на съпругата суфражетка бяха възприети с чувство за хумор от потребителите в социалните мрежи, като много от тях посочиха, че дори днес повечето важат с пълна сила.

 Ето и част от коментарите:

"Иска ми се някой да ми го беше показал преди да се омъжа... и разведа."

"Мъдри слова... и също толкова приложими и днес."

"№4.Колкото повече остарявам, толкова повече вярвам в това."

"Точно когато си помислиш, че много неща са се променили през последните 100 години, някой изважда доказателство, че нищо не се е променило."

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…