Добрият сън е важен за всеки човек, но той се влияе и от някои странични фактори. В спалнята, освен подходящи и удобни мебели, трябва да се използва приятно на допир и качествено спално бельо. То влиза в пряк контакт с тялото ви и това е причината, да отделите повече внимание при неговия избор. 

Много често изборът зависи от външния вид и цветовия десен на артикулите. Това обаче не трябва да бъде единственият ви критерий, когато инвестирате в нещо толкова важно. Задължително е да откриете точния размер спрямо леглото, за което го купувате, и да определите най-подходящата материя.

По какви критерии да изберете ново спално бельо?

Този незаменим аксесоар до голяма степен е отговорен за комфортния и качествен сън. Ако не искате да търсите различните елементи поотделно, ви препоръчваме готовите комплекти. Те могат да бъдат с най-различни размери и конфигурации в зависимост от предпочитанията ви. От онлайн магазин Mömax ще ви дадат няколко съвета, ако ви предстои подобна покупка:

  • обърнете внимание на материята за изработка – препоръчително е спалното бельо да бъде от естествени тъкани, които дишат и абсорбират по-добре влагата. Много предпочитани са памучните материи, които са меки и приятни на допир. Ако желаете нещо по-луксозно, може да се насочите към коприненото спално бельо. То е хипоалергенно и много устойчиво, но с изключително висока цена. На пазара се откриват и доста полиестерни комплекти с добро качество и на достъпна цена;

  • точен размер – винаги четете размерите, които са описани на опаковката. Производителите обикновено се ръководят от размера на матрака. Сметнете поне 60 см отгоре, за да се подпъхват ръбовете на долния чаршаф идеално. Ето защо внимателно трябва да прецените и размера на завивката, както и този на калъфките. Предварително измерите възглавниците си, за да няма разминавания;

  • цвят и десен – дали ще купите едноцветно или шарено спално бельо, зависи най-вече от вашето лично предпочитание. Тук е редно да се съобразите със стила на обзавеждане и останалите цветове в помещението. Може да заложите на нещо по-семпло и минималистично или да създадете акцент с шарен и ярък като цвят комплект.

Тази покупка е важна за семейството, затова трябва да бъде обмислена много внимателно. Не забравяйте редовно да подменяте спалното бельо, за да се чувствате винаги комфортно.

Къде ще намерите най-добрите модели?

 

Модерните онлайн магазини често правят разпродажби и предлагат богати каталози с комплекти. Платовете, от които са изработени чаршафите са висококачествени, а цветовите комбинации многообразни. Така имате много голям избор и без да губите време в обикаляне на търговската мрежа може да поръчате всичко бързо и удобно, докато си лежите на дивана.

202 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…