Днес методът на конвективно отопление е един от най-приемливите особено за жилищни помещения. Принципът на работа на конвектора се основава на естествената циркулация на въздуха в помещението: студеният въздух навлиза в корпуса отдолу, преминава през нагревателния елемент и вече топъл се издига нагоре.

Отоплението се извършва непрекъснато, цялата стая е равномерно запълнена с топлина и се изключва образуването на студени зони. Ето защо те се използват не само като допълнителни, но и като основни източници на топлина, съветват от онлайн магазин Gaudi DS, като много клиенти остават изключително доволни от конвекторите Адакс.

Какви са предимствата на конвекторните радиатори

Разгледайте някои от основните предимства на конвекторите, за да разберете защо са толкова предпочитани:

  • икономични – естествената циркулация на въздуха премахва необходимостта от вентилатор, който да принуждава топлината да циркулира, намалявайки разходите за енергия. Термостатът автоматично изключва уреда при достигане на зададената температура, когато няма нужда от загряване на въздуха;

  • осигуряване на комфорт – и не става въпрос само за топлина. Конвективният метод на отопление не изсушава въздуха, не изгаря кислород и следователно не причинява главоболие. Устройствата работят абсолютно безшумно и следователно не дразнят потребителя;

  • лесен монтаж – не е необходимо да извършвате сложни монтажни дейности – просто монтирате кутията на удобно за вас място и я свързвате към електрическата мрежа или източник на газообразно гориво;

  • безопасност – ниската температура на нагряване на кутията, не повече от 55-60°C, елиминира изгаряния при допир. Работата на конвекторите Адакс не вреди на довършителните материали: можете безопасно да инсталирате такива устройства в стаи с паркет или ламинат, близо до прегради от гипсокартон и дървени елементи. 

Лесно е да изберете най-добрия вариант като размери, тип инсталация, дизайн и да намерите правилното устройство за всяко помещение – от банята до офиса, благодарение на разнообразието от модели, като едни от най-популярните са Адакс.

Особености на конвекторите Adax

 Марката Адакс предлага качествени евтини продукти, които са чудесен начин да се справите със студа през зимата. Освен за отопление на отделните стаи, конвекторите Адакс са подходящи за банята, поддържайки желаната температура през целия ден. Сред моделите на Адакс можете да откриете и дигитално управление, което е изключително лесно за употреба.

103 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…