Легендата на българската естрада Васил Найденов се качва на сцената на Plovdiv Event Center

 

 

Socialist Architecture Tour

 

Обиколката на социалистическата архитектура е фокусирана върху стиловете на строителство от периода 1944-1989. Заедно ще разгледаме някои от най-важните обществени сгради в Пловдив като примери. Ще можем да се насладим на монументалното изкуство, което ги украсява, и да разберем повече за функциите им по време на комунизма. Също така ще наблюдаваме промяната на самия режим чрез промените, настъпили в архитектурата.

 

След това се отправяме към паметника Альоша на връх Бунарджик тепе, откъдето ще се насладим на прекрасна гледка.

 

Това е безплатна пешеходна обиколка на английски език.

 

Кметството (пл. Стефан Стамболов 1)

 

11:00 часа

 

 

Великден в Пловдив - празнична програма 2022

 

И тази година Община Пловдив подготвя програма, с която да създаде празнично настроение на пловдивчани и гости на града в три от почивните дни по повод предстоящия празник – Възкресение Христово – Великден - най-големият, най-светлият празник за православните християни, наричан още „празник на всички празници“.

 

На зелената площ до разцъфналата магнолия пред сградата на Община Пловдив  отново ще бъдат разположени красиви великденски яйца. Тази година с много обич и талант ги украсяват възпитаниците на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. Те пресъздадат своите великденски сюжети върху 10 макета на яйца с големина от 70 см. до 1.20 м. От няколко години мястото с изрисуваните яйца се превръща в любима зона за снимки на пловдивчани. Традицията за поставяне на тематична празнична украса пред едно от най-посещаваните места в централната градска част на Пловдив продължава и през настоящата година. 

 

На празничната сцена на пл. „Стефан Стамболов“ в рамките на три дни ще има шест безплатни концерта. Ще се изявят Студио „Музикална вълна“, Фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка“, „Биг Бенд – Пловдив“, „Духов оркестър - Пловдив“ и Рок група „Сутура”. Първото събитие е подарък от Посолството на Индия в София - представлението „Бхаратанатям, Индия“. Представлението е дълго подготвян културно-образователен проект върху традицията на санскритската драма и театър. За целта двама от най-добрите артисти и преподаватели в хилядолетната традиция – Алок Пандей и Пурнима Пандей обучават студенти от НАТФИЗ, НБУ , в „бхаратанатям“ –  един от стиловете на класическия санскритски театър.  Проектът се реализира в сътрудничество между учебните заведения, Индийското посолство в София и Индологическа фондация “Изток-Запад” (ИФИЗ).

 

23.04.2022 г. (събота)
Място: пл. „Ст.Стамболов“ 
Начален час:13.00ч.- представление „Бхаратанатям“, организирано с подкрепата на посолството на Индия. 
Начален час:17.00 ч. Концерт на Студио „Музикална вълна“ с ръководител Ани Василева.

 

 

Vassil Naydenov Concert

 

Легендата на българската естрада ВАСИЛ НАЙДЕНОВ се качва на сцената на Plovdiv Event Center на 23 април!

 

Неповторимият глас на Васко Кеца ще завладее и разчувства публиката за пореден път.

 

Plovdiv Event Center

 

20:00 часа

 

 

Nasko at The Post

 

Събота в бара се завръща, Наско!
Той е зареден с много яки тракове и супер GOOD VIBES.

 

Бар Пощата - The Post

 

21:00 – 03:00 часа

 

 

THE EASTER with I 5KOV, KIRO & GUERRERO

 

В навечерието на Възкресение Христово зад пулта в BallyClub, ще застанат - I 5KOV, KIRO & GUERRERO. Добре е всички да се подготвят за истинско и позитивно празнично преживяване.

 

Bally Club

 

20:00 часа.

Снимка на корицата: Димитра Лефтерова

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…