Print this page
Заключителният концерт от пролетния сезон на „Камерна сцена Пловдив“ ще изнесат музикантите от „Folk five +“ със специалното участие на Петър Салчев (вокал) и словенката Звездана Новакович (вокал и арфа). Концертът е довечера от 19 часа в Първо студио на Радио Пловдив.
 
„Folk five +“ е млада пловдивска формация от възпитаници на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Участниците в нея са дълбоко свързани с Академията и имат обща сценична история. Преди година у тях се ражда идеята да се съберат заедно, за да представят традиционния български фолклор в различна светлина, която да го направи по-разпознаваем, интересен и актуален сред младите хора. 
 
Концепцията им е нестандартна, както нестандартно е и съчетанието на инструментите, на които свирят - Васил Василев (кавал), Владимир Владимиров (тамбура), Деница Василева (вокал), Десислава Петкова (контрабас), Владимир Петков (пиано) и Живко Михов (ударни). 
 
Това подпомага диалогичността и интерактивността между музикантите на полето на етномузиката. В същото време е предпоставка за нови творчески импулси чрез съчетаване на фолклор с поп и джаз елементи, традиционно и модерно, локално и глобално.
 
През февруари групата изнесе благотворителен концерт в полза на идеята за ремонтиране на Жълтото училище в Стария Пловдив. В момента „Folk five +“ работят върху първия си албум, който ще включва авторска музика и аранжименти на фолклорна основа.
 
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…