Tази седмица в Пловдив ще ходим на театър и коледен фото базар

11 декември

 

Plovdiv Graffiti Tour

 

Пловдивската обиколка с графити е най -добрият начин да разгледате вълнуващата арт сцена на Пловдив! Чудесна възможност за всички любители на градското изкуство да открият пъстрите примери на града за творчество на открито. Ще научите и повече за художниците зад него, както и за разликите между различните видове графити и уличното изкуство. Обещаваме, че Пловдив ще ви изненада с някои неочаквани гледки! Безплатната обиколка включва не само съвременното улично изкуство, но и стилове, които са били популярни в миналото.

 

Кметство Пловдив - Стефан Стамболов

 

11:00 часа

 

"Лукчо" балет за деца

 

ПРЕМИЕРА на балета за деца „ЛУКЧО“ по книгата на Джани Родари!
Опера Пловдив ще зарадва семействата за Коледа с приказния балет „Лукчо“ от КАРЕН ХАЧАТУРЯН по известната книга на ДЖАНИ РОДАРИ. 

 

Историята за Лукчо и неговите приятели, които се борят срещу несправедливото отношение спрямо зеленчуците от страна на плодовата аристокрация, е разказана от хореографа и режисьор Ангелина Гаврилова. Спектакълът е симбиоза между класически балет и неокласика – в него аристократичните плодове танцуват на палци, а веселите зеленчуци се характеризират с елементи от съвременния балет. Пъстрият свят на Джани Родари е пресъздаден от художника Адрияна Найденова чрез цветни костюми, които по оригинален начин пресъздават характера на танцуващите плодове и зеленчуци, но и се отличават с актуална за младата публика визия. Сценографията на Никола Налбантов използва мултимедийни ефекти, които пренасят героите от площада в тъмен затвор или на бал в двореца.

 

Балетният спектакъл на Опера Пловдив е с продължителност един час и е подходящ за деца над 4 години и техните родители. Постановъчният екип вярва, че възрастните също ще гледат „Лукчо“ с интерес, тъй като в него са кодирани множество актуални послания за политическото потисничество.

 

Градски дом на културата "Борис Христов"

 

17:00 часа

 

Legendary Night

 

Зад бара сме във вещите ръце на Маш Митака, който се вдъхнови от новите сезонни Hills. Коктейлите са два, с творческите имена: Vulgaris Sour и Malt Fashion Освен това, ще миксира и с един специален джин: @whitleyneillginbg

 

Зад грамофоните е любимият на всички, които обичат истинската танцувална музика – SKILL

 

Wunderbær - Hills Beer Bar & Shop

 

19:00  часа

 

Innerglow Live @ Bee Bop Cafe (Plovdiv) // Debut Album Promo Tour

 

Innerglow представят дебютния си албум Satellites на 11 декември в Bee Bop Cafe, Пловдив!
След като издаде поредица от сингли, групата е готова със силна експлозия от рок, алтърнатив, денс, фънк, трап и дъбстеп в първото си цялостно издание.

 

Освен най-новото от авторския си материал, Innerglow няма да пропуснат и любими песни като Chained In Love, So Long, Lost и Little Magnets.

 

Билети: 10лв на място

 

Bee Bop Café

 

21:00 часа

 

ALX at BALLY CLUB

 

За любителите и ценителите на електронната музика предстои нова уникална парти вечер. Време е за танци и незабравими емоции с ALX - той е невероятн професионалист, чиято единствена цел е да забавлява хората от сърце.

 

Bally Club

 

21:00 часа

 

12 декември

 

Коледен фото базар

 

Ще имате възможност да се докоснете до творчеството на десетина български автори и да закупите техни фотографии отпечатани на хартия, като лично от тях ще разберете историята на всеки кадър. Фотографиите ще бъдат в разнообразни жанрове, така че ще има за всеки му по нещо. Базарът е добра възможност да се сдобиете с качествена фотография за личната Ви колекция или просто за декорация на дома или офиса Ви. Също така ще има изложена за продажба аналогова фото техника - камери, обективи, фото-увеличители и др

 

Club Fargo

 

15:00 – 19:00 часа

 

Театрална постановка "Омразна любов"

 

Театралното събитие на новия сезон! АСЕН БЛАТЕЧКИ и КОЙНА РУСЕВА празнуват (на патерица) 50-годишен ЮБИЛЕЙ с премиерен спектакъл, в който са включили няколко от НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ СЦЕНИ от пиеси на Шекспир, Пушкин и Чехов.

 

Двамата с висш пилотаж преминават през образите на Лейди Ана и Ричард от „Ричард III“ на Шекспир, Дон Жуан и Ана от „Дон Жуан“ на Пушкин, Катерина и Петручио от „Укротяване на опърничавата“ на Шекспир, Смирнов и Елена Сергеевна от „Мечка“ на Чехов. На сцената им партнират Стефан Иванов и Асен Лозанов, а уникалната трансформация от образ в образ е възможна благодарение на специалния грим на FX Studio Bulgariа.
Режисьор - Борислав Чакринов
Продуцент - Viva Arte Theatre

 

Градски дом на културата "Борис Христов"

 

19:00 часа

 

13 декември

 

Offline Quiz Night - куиз на тема сериали

 

След близо 30 куиза на обща тематика, от Офлайн кафе сме ви подготвили първия тематичен куиз и той е на една от любимите ни тематики - Сериали.
Куизът е изпълнен с тематични въпроси, логически задачи, медийни загадки, пъзели и разбира се - много хумор. Всичко това е свързано със сериалите.
Ако сте запалени фенове на модерните сериали, този куиз е идеален за вас.

 

Вход: 5 лв

 

Offline Café

 

19:30 часа

 

Театрална постановка "Една седмица, не повече"

 

Автор: Клеман Мишел
Режисьор: Емил Марков
Сценография: Юлиана Найман
Участват: Емил Марков, Димо Алексиев, Йоана Буковска - Давидова

 

Да усложнява пределно прости житейски ситуации е основно свойство на човека. Но когато става дума за любов, никога не се знае как ще завърши всичко. В тази чудовищно смешна пиеса на Клеман Мишел един отегчен мъж иска да се раздели с половинката си, но не намира сили да й каже. За това решава да потърси помощ от приятел. Ако вече сте се сетили, че приятелят ще се влюби в жената, прави сте. Но това е най-малкото, което може да очаквате.

 

Екипът на „Истински лъжи“ не носи отговорност, ако след представлението излезете тотално зашеметени от невъобразимите ситуации, в които ще изпаднат героите на Йоана Буковска, Димо Алексиев и Емил Марков.
Едно обаче е сигурно: когато един мъж пожелае толкова силно да се раздели с една жена, се случва нещо, което и самият той не е очаквал.

 

Градски дом на културата "Борис Христов"

 

19:00  часа

 

14 декември

 

Театрална постановка "Веселата карета“

 

Във „Веселата карета“ своя актьорски дебют на театралната сцена прави известният български музикант, бизнесмен и участник в журито на различни телевизионни музикални формати Димитър Ковачев-Фънки. В най-новата пиеса на Елин Рахнев „Веселата карета” той влиза в ролята на погребален агент. 

 

В спектакъла участват актьорите: Димитър Баненкин, Тончо Токмакчиев, Мая Бежанска, Николета Малчева, Добриела Попова, Стелиян Николов и Емануил Костадинов. Сценографията е на Анелия Райкова, а музиката на Георги Георгиев от група „Остава”. Елин Рахнев е автор и режисьор.

 

Работата по този проект е започнала още в началото на лятото. Премиерата на постановката се състоя на 30 септември в хасковския театър, като всички билети се разпродадоха светкавично. Първото следпремиерно представление бе на 2 октомври. 

 

На 14 декември, пловдивчани ще имат възможността да се посмеят от сърце на комичните ситуации. Много въпроси търсят своите отговори. Живеем или се преструваме? Мечтаем или само сънуваме? Има ли разлика между горе и долу? Но, всъщност, животът е едно голямо казино. И всеки сам избира цвета, на който да заложи. И каквото стане! Всичко това във "Веселата карета“, поднесено със смях до небето и малко сълзи.

 

Градски дом на културата "Борис Христов"

 

19:00 часа

 

15 декември

 

Юбилеен концерт на Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“

 

Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ кани на Юбилеен концерт "Песента сдружава, развеселява и утешава" по повод 125 години от основаването на дружеството.

 

Дружеството кани и всички свои бивши и настоящи хористи, приятели и спомоществователи на своя празничен, юбилеен концерт, който поради противоепидемичните мерки беше отлаган няколко пъти.

 

залата на читалище „Шалом Алейхем – 1945“ на ул. Христо Г Данов № 20

 

18:00 часа

 

16 декември

 

Нина Николина - джаз и традиции по Коледа

 

Концертът включва български народни песни, които са погледнати по различен от традиционния начин, събиращ фолклор, етноджаз, фламенко и вокални и инструментални импровизации.

 

На сцената с Нина Николина ще бъдат - Калин Вельов барабани и перкусии, Мартин Ташев тромпет и вокал, Мирослав Турийски клавишни, Таня Първанова вокал.

 

В репертоара са включени песните „Излел е Дельо“, „ Лале ли си, зюмбюл ли си“, „Назад, назад, моме Калино“, „Майстор Манол“ ,“Свети Георги“, „ Пиринска Трилогия “ - /“Пуста младост“, „Еленко”, “Катерино Моме”/ , „Гюл девойкя“, представени в модерен микс от етно и джаз. Освен тях в концерта са включени песните - „Ти“ – хит на десетилетието , който звучи като саундтрак на холивудските филми, ползващи нашите народни песни и македонската народната песен „Яна“.

 

“С проекта си поставям за цел да покажа как една самобитна, национална музика може да бъде направена разбираема и близка за хора от различни страни и култури. Желанието ми на артист е да покажа, че в музиката премахването на границите, всъщност само сближава хората и ги кара да откриват общото в своите култури, да се разбират и приемат по-добре едни с други.“

 

С “превод“ на хумористичните народни песни, очаквайте с усмивка - Нина Николина.

 

Концертът е подходящ за деца. Деца до 12 г. влизат без билет.

 

Може да гледате на живо ОНЛАЙН от цял свят на beebopcafe.tv в 20 ч. българско време.

 

Bee Bop Cafe

 

20:00 часа.

 

Източник: Lost in Plovdiv

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…