5 септември

 

13:00 – 14:00 ч. – „Пешеходна зона“ – театрален спектакъл – шествие с гигантски кукли на Държавен куклен театър Пловдив

 

„Всяко семейство – и добре да живее – излиза на разходка!“

 

Интерактивен уличен спектакъл с гигантски кукли и актьори пресъздават ситуации и сцени, които представят теми и проблеми, актуални в съвременната действителност. „Пешеходна зона” използва публичното градско пространство като увеличителна лупа за взаимоотношенията между поколенията, връзката родители – деца, екологията, културата и други важни за развитието на съвременното общество ценности.

 

16:00 – 18:00 ч. – Изложение на ретро автомобили и ретро автобуси – 29 години Автомобилен ретро клуб Пловдив,92 и специални гости Ретро Автобуси
18:00 ч. – D2 & Friends Acoustic
19:15 ч. – Подуене Блус Бенд и Васко Кръпката
21:00 ч. – група „Ревю“

 

 

ФЕСТИВАЛ НА ПЕПЕРУДИТЕ | 5 и 6 септември | 10:00-16:00 часа |  Дондукова градина, ПловдивФестивал на пеперудите включва серия от събития, събрани в три уикенда на септември 2021, показващи многообразието на една от най-красивата група животни в природата – техния полет, пътешествие, трансформация и красота, развивайки нов инструмент и публики.

 

През последните 2 години Регионален природонаучен музей Пловдив изгради единствената в България  Зала „Тропик“ с колекция от живи пеперуди, в който посетителите на живо могат да видят, да се запознаят и да съпреживеят досега с огромно разнообразие на пеперуди от различни части на света.

 

Проектната идея Фестивал на пеперудите цели да разшири образователната, информационната и визуална част на Зала „Тропик“, чрез организиране на фестивал на открито сред природата на „Дондуковата градина“ със събития в рамките на 1 месец – септември 2021. Фестивалът включва дейности и събития на открито: ателиета с викторини и образователни игри, организиране на Павилиони „Метаморфоза“, музикални и артистични изпълнения, фотоизложба, Издаване на Атлас за пеперудите, изготвяне на рекламен видеоклип, лекции в Планетариума на музея.

 

МАГИЯТА НА СТЪКЛОТО – УЪРКШОП С МАЙСТОР ИВАН СТАНЕВ | 4 септември | 10:00-16:00 часа | Къща „Стамболян“, Стар град 

 

Майстор Иван Станев разкрива демонстрационен център за ръчно изработени стъклени изделия в Къща на художниците „Верен Стамболян“.

 

Демонстрации и обучения за изработване на многообразие от стъклени изделия, чрез нагряване и издухване заедно с тяхната художествена декорация. Работилниците са насочени към широк кръг публика и са подходящи както за деца, така и за възрастни участници.

 

Иван Станев започва работа със стъкло през 1977г. в тпк „Марица“, където усвоява в продължение на 12 години основни умения по работа със стъкло. От 1994 г. работи самостоятелно и изработва стъклени изделия за коледна украса. От 1998 до 2009 г. участва във всички коледни базари в Международен панаир Пловдив. От 2009 г. е признат за майстор в Национално-занаятчийска камара. През 2013г. създава първото в България „Стъклодувно ателие“ в Стария град на Пловдив.

 

Независимо дали си приключенец, очарован от красотата на спонтанното, или дълбаещ до болка в себе си интроверт, този комфорто-зоно-трошач за теб е необоходимост, за която не предполагаш.

 

Wrong Fest Plovdiv | 2021 | Ронг Фест Пловдив

В неделя / 05.06 ела в 15:30 на кръглата градинка на Джумаята сам или с компания. Там ще попаднеш в отбор с хора, които срещаш за първи път и заедно ще имате два часа да стигнете до фестивалната зона, като по пътя изпълните възможно най-голям брой от зададените ви абсурдни предизвикателства. Не си се заговарял с непознати скоро? Именно.

 

КАКВО ДА ОЧАКВАШ:

 

- да закопаеш смартфона и портмонето дълбоко в раницата

 

- да излезнеш от комфорната си зона

 

- шанс да осъзнаеш колко малко ти е необходимо и на колко много си способен, дори с ограничени ресурси

 

Няма нужда от регистрация, без възрастови ограничения и напълно безплатно.

 

Обявеното в брошурата събитие след полунощ няма да се състои по независещи от организаторите обстоятелства.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…