Ex corpore е дългосрочен и разностранен проект, включващ изследователски процес и поредица събития. Те развиват сценични техники, основаващи се на преоткриването на връзката образ-техника-тяло-реч-смисъл с фокус върху физическите техники и техният потенциал да произвеждат визуални и звукови образи, както и прилагането на новите дигитални технологии в сценичната практика като активен сценичен партньор и участник в действието.

Ex corpore ще бъде представен през март 2021 г. с дигитален актьорски уъркшоп на Леонид Йовчев и демонстрация на художника Стефан Дончев за създаване на дигитални апарати за сценична употреба. През април 2021 г. в Пловдив ще има поредица от събития: два спектакъла и перформативна лекция на Ани Васева и Боян Манчев. Събитията в социалния профил на Метеор вижте ТУК.


 

Проектът надгражда проекта „Хиджиката и неговият двойник“, продължавайки изследователската работа в областта на новите технологии, дигитални изкуства, експерименталните форми на танц и театър и представянето им пред публика.

Като част от проекта, първоначално планирани изцяло в реална среда в Пловдив, но впоследствие изместени частично дигитално и част през април с реални срещи, ще се проведат поредица от събития. Всички прояви са с вход свободен и предварителна регистрация на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., а ето и детайли за всяко от тях: 

  • 14 и 15 март - Дигитален Актьорски уъркшоп с Леонид Йовчев. Заявки за участие в уъркшопа се приемат до 6 март на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., резултатите се обявяват на 8 март.
  • 16 март (вторник) - 18:00 ч. – Дигитална Презентация на Стефан Дончев: „Дигитални апарати за сценична употреба“.
  • 21 април (сряда) - 18:00 ч. – Лекция на Боян Манчев: „Изкуството и неговата сянка: Танцът на мрака и революцията на тялото“ и 19:30 ч. – Представяне на новата книга на Боян Манчев „Свобода въпреки всичко“, както и на поредицата негови книги, появили се в последната година на български, японски, френски и английски език.
  • 22 април (четвъртък)  - 19:00 ч. – Представление Ex corpore.
  • 23 април (петък) - 19:00 ч. – Представление „Хиджиката, самураят от Севера“.

Априлските събития ще се състоят в Първо студио на БНР Пловдив и са с вход свободен и предварителна регистрация на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. NB! Местата са ограничени. За да сте сигурни, че ще можете да посетите избраното от вас събитие/събития, не забравяйте да се регистрирате предварително. Събитията ще се проведат при спазване на всички задължителни противоепидемични мерки (носене на маски, спазване на дистанция,
дезинфекция).

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…