Print this page

В Пловдив ще се състои петото събитие от кампанията „Фестивал на рибата - вкусно и полезно“

Петото събитие от промоционалната кампания „Фестивал на рибата - вкусно и полезно“, която се провежда на територията в 8 областни градове на страната ще се проведе днес, 15 октомври 2020 г., в град Пловдив. Мероприятието ще се състои  на пл. „Централен” от 11:00 часа, съобщиха от Министрество на земеделието,  храните и горите.

То е част от промоционална кампания, която се организира от Министерство на земеделието, храните и горите, с цел да се скъси веригата на доставчици и потребители, като се предостави възможност на производителите да предлагат своята продукция директно.

Във фестивала ще участват множество изложители, като е предвидена и разнообразна програма. Водещ ще е актьорът Ники Станоев. Ще се проведат две кулинарни демонстрации с шеф Сандра Алексиева, най-известният кулинарен влогър в страната. Тя ще приготвят на място рибни ястия и ще дават своите съвети за приготвянето на риба у дома. За децата ще има детски кът, в който се провеждат образователни забавни игри, свързани със сектор „Рибарство“. Гостите на изложението ще имат възможност да опитат и рибни ястия на място.

Фестивалният ден ще приключи с музикалните изпълнения, от 18:00 часа, на Маги Джанаварова  и музикална група „Rewind“.

Промоционалната кампания „Фестивал на рибата - вкусно и полезно“ се стреми да постигне и положителна промяна в потребителското поведение и навици, като се увеличи консумацията на риба и рибни продукти от населението у нас.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…