Print this page

Lost in Plovdiv откри три нови локации, в които да намерите своя любим вкус

Макар и вече да е края на месец август, температурите са повече от летни и палещите слънчеви лъчи постоянно ни изкушават да се разхладим с топка топящ се в устата вкусен сладолед. Неведнъж сме ви представяли любими наши места, но и екипът ни никога не спира да експериментира с всички новооткрити заведения, в които може да се отдадем на леденото лакомство.

Вече сме ви разказвали за гръцката кафе-пекарна El Greco в материала си Ново и старо: El Greco и пивница Разлъка. Тя отвори врати в самия разгар на извънредното положение, а днес менюто им предлага най-различни изкушения от висококачествен хляб с аромат на детство, през ръчно приготвени тестени изделия – чак до неустоимо джелато, приготвено на място с висококачествено прясно мляко, белгийски шоколад, пресни плодове и с уникалните вкусове на сладолед-кадаиф, сладолед-козунак, брауни, портокалов пай. Препоръчваме и задължително, ако е наличен да изпробвате с вкус на халва!

Сладкарница Complimenti е следващото местенце, на което ни отведе нашия сладоледен тур. Още с отварянето им се влюбихме в момичешкия интериор, подходящ за всеки инстаграм кадър, но когато опитахме сладоледа и десертите – просто оставихме по частица от сърцата си. Те си приготвят джелатото на място по италианска рецепта, а нашите препоръки са за: Вкусът на баба, маскарпоне със смокини и каноли със сладоледен пълнеж! Уверяваме ви, че няма да съжалявате!

Последната ни локация е една от най-новите пекарни под тепетата – сладкопекарна Brioche. Заведението е на самия ъгъл на безистена срещу бившата аптека Марица и въпреки че отидохме да изпробваме пухкавите кроасани, които гледаме на снимки из социалните мрежи постоянно, няма как да пропуснем и сладоледа. Те също го приготвят на място и при тях вкусовете са традиционни, но задължително съчетайте тарта си поне с топка от нутелата или шам фъстъка. Леденият десерт отлично ще балансира по-натрапчивия вкус на тестения и се получава много добра комбинация.

Единственият дигитален гид за града под тепетата продължава да открива нови вкусни места, а вашите предложения очаква в коментарите!

Източник: Lostinplovdiv.com

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…