ПИСМА НА ОМАР ДО БЪДЕЩАТА МУ СЪПРУГА

Аудио-визуална инсталация на Рене Карабаш

текст: Рене Карабаш
глас: Велизар Бинев
визуална среда: Пола Попова и Рене Карабаш

“Писма на Омар до бъдещата му съпруга” е инсталация, която през аудио-визуални средства ще ни представи писмата на човек на име Омар до бъдещата му съпруга. Той не познава тази жена. А може и да я познава? Къде изпраща тези писма? До собствената си кутия? В пощата? Вярва, че ако призове любовта, тя ще се появи в живота му, точно такава, каквато я иска.

Защо търсенето на любов е винаги извън самите нас и никога навътре в себе си? Какво ще стане, ако желанията ни се сбъднат? Ако получим като по поръчка човек, който никога няма да ни изостави? Човек който никога не изоставя и обича безпределно? Съществува ли такъв човек? Този, който чакаме да позвъни на вратата, но често отваряме на човекът с пицата или на пощальона. Ами ако е той?

Това е само началото на една поредица от писма за вселенската самота, която ни кара да търсим онази любов, за която постоянно четем в книгите и която ни ослепява от екраните. Онази любов, която не откриваме вътре в себе си и неистово търсим, задъхани, омерзени, изтощени, залутани в улиците, целеустремени към една единствена проекция на нас самите, към едно огледало, към нашия двойник.

Гмурнете се в пушека на стаята на Омар. Стаята е пълна с телефонни слушалки и фантазии, превърнати в материя. Вдигнете слушалката. Той ще ви разкаже за най-съкровените си тайни и желания. После оставете слушалката и погледнете в огледалото. Там ще видите търсещите очи на Омар.

Той ще ви очаква,

Ваш Омар
______

Откриване - 11 юни, 12:00ч
Инсталацията може да бъде посетена между 12:00 и 17:00 ч на 11 юни в присъствието на Ирена Иванова.
Всеки ден от 11 юни до 17 юни между 11 ч. и 19 ч.

Вход свободен

Събитието е част от програмата на "Пловдив чете".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…