Най-новият коктейл-бар в Пловдив с вдъхновяваща концепция

Миналата седмица ви разкрихме къде е най-истинската италианска пица под тепетата, а съвсем естествено е днес да разкажем повече и за заведението със странното име в непосредствена близост до Pizza Pazza.

Собствениците – Николай и Боян – са от тази рядка порода мечтатели, които искрено вярват, че мечтите се сбъдват и тук – в Пловдив. Според тях Европейската столица на културата 2019 е изключително подходящо място, където да живееш и правиш бизнес, а фактът, че толкова много млади хора избират да търсят щастието навън – тъжен. Името Крилото е метафора за твърдото им убеждение, че и в България може да летиш, стига да го искаш силно и да не се страхуваш да опиташ.

Двете места – Pizza Pazza и Крилото се помещават на мястото на бившето култово заведение Авеню, като целта е да възродят най-добрите години на култовия бар, но с нова визия и концепция. Симбиозата между двете наглед различни по вид локации е съвсем естествена, защото нима има нещо по-нормално от това след кафето с приятели следобед да се преместите една крачка встрани, за да продължите разговора на по парче вкусна пица например?

В кафенето нищо не е крещящо и твърде тежкарско, а напротив – с една непринудена и непретенциозна обстановка Крилото е коктейл-бар, в който всеки е добре-дошъл. Няма нужда да слагате лъскавите тоалети и високите токчета, а просто да се отбиете винаги, когато закопнеете за добро кафе сутрин или коктейл след работа.

А когато се намираш до най-добрата италианска пица в Града под тепетата, съвсем разбираемо е да предлагаш и най-доброто италианско кафе. Брандът Mogi е част от Ferreti Group, а историята му започва през 2007 г. от една детска мечта. Служителите там ръчно подбират най-добрите кафеени зърна и целият фокус на работата им в индустрията е съсредоточен върху запазването на биоразнообразието, околната среда и уважението към човека и природата. Капучиното е с нежна и пухкава пяна, а съчетанието между сортовете арабика и робуста е перфектната комбинация за мекия вкус.

Коктейлите сред градината също не са за изпускане, защото макар и разположено на един от натоварените булеварди в града, Крилото е сякаш скрито зад отлично поддържаната зеленина и предлага така жадуваната прохлада  в жежките месеци. Барманите са изключително опитни и създаването на авторски напитки изобщо не е предизвикателство за тях. Разбира се, не липсват и тоталните летни любимци като италианския Аперол Шприц и така подходящия за Инстаграм кадър розов джин Beefeater.

И за да продължат идеята с неограничения полет, който само крилете на нашите мечти могат да ни осигурят, от заведението отправят закачка към всички посетители. Те сами могат да подберат любимите си крилати фрази и да ги напишат във Фейсбук страницата на Крилото, за да бъдат впоследствие принтирани и закачени на специално обособените колони до входа. Така всеки може да бъде декоратор в любимото си място и да сподели редовете, които го мотивират да продължава напред.

Крилото не е само мястото, в което да изпиеш кафето или питието си, а вдъхновение за всички, които имат големи мечти и не се страхуват да ги преследват!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…