Фотографии, филми и музика изпълват афиша до края на седмицата

Ще творим, ще се учим да снимаме и ще слушаме рок

26 юни

Поетичен рецитал Наследници на траките

В рамките на фестивала „Дни на тракийската култура” с мото: „Музика и слово” ще се проведе финалният етап на поетичния конкурс „Наследници на траките”.

По стихове на Мариела Конова, Даниела Маринова, Дончо Дончев, Миглена Георгиева, Нели Дакова, Светлина Трифонова, Любка Славова, Мина Карагьозова, Мария Колюшева, Мариана Башкехайова и Розалия Александрова ще бъде изпълнен поетичен рецитал „Наследници на траките”, организиран от Международен фестивал на поезията "Духовност без граници"
и Културен център музей ТРАКАРТ – Пловдив.

На пианото: Даниела Маринова.

Рецитират: Розалия Александрова, Светлина Трифонова и Нели Дакова.

Културен център Тракарт
18 часа

Магията на детската фотография с Ирина Стоилова

Ирина Стоилова ще представи своя стил, опит и страст в детската фотография. В комбинация от интерактивно миксиране на различни кадри и чрез преглед и подсказки от автора ще поговорим за мястото и времето за снимане на деца; за светлината, като изразно средство и инструмент; за употребата на сенките и опитомяването на тъмнината; за детската емоция в отделните кадри и зад тях; за подготовката, аранжирането и изпълнението на снимачния ден, в процеса на създаване на уникални детски фотоси.

От Ирина ще чуете и видите нейния избор за съчетаването и подредбата на отделните елементи, за търсенето на различните детски моменти, в които главните герои да остават децата, а зрителите да се заразяват с магията на една детска снимка.

Отсреща
19 часа
За регистрация попълнете формата на тази страница
Вход: 10 лв. / безплатно за членове на Клуб Фото Свят

27 юни

Друга музика

Колектив "Друга музика" (познати още като "ония тъпанари дето по цяла вечер са на джагата") ви кани на първо по рода си събитие в рок бар Download с музика, която не се слуша в бара. Ще минем през всевъзможни тежки стилове, от post-rock през hardcore до sludge и всичко помежду им, че даже и малко synthwave за цвят. Умишлено ще спестят клишетата.

Rock Bar Download
20 часа

Wednesday Rock Night

Бар „Фабрик“ кани всички почитатели на стария рок, блус и хеви метъл. От Бийтълс и Роулинг Стоунс до Пантера, AC DC, Slayer, а защо не и нещо по ваш избор! Водещ  ще бъде Жоро Битълса, а специалното участие ще вземат Петър Тосков и Dream Theater!

Бар „Фабрик“
19 часа

28 юни

Фотография и кино - отворена лекция в Пловдив

Ще се върнем в началото на 20-и век, за да разберем как фотографията влияе върху киното и как е протекло паралелното развитие на двете медии. В рамките на тази лекция ще бъдат представени два различни модела, в които фотографията и киното се преплитат.

Владимир Пеков, който е основател на фотографска школа "Космос" ще сподели опит с нас.

Той ще ни представи група автори, които преодоляват ограниченията на документалната фотография. От заснемане на случайни действия и предмети те са насочили своето въображение като превръщат всеки символ във визуална метафора.

Лекцията е отворена за всички които имат отношение към фотография, кино, скулптура, живопис, театър, музика или пък пиене на бира.

Школа Космос
19.30 часа

Aw(E)are / First workshop / Awareness

Aw (E)are на италианския театър "Gommalacca Teatro" е мултидисциплинарен проект, насочен към създаване на театър за млади хора от Столипиново и различни квартали на Пловдив. Aw (E) are и съпътстващите дейности са част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Асоциация "Gommalacca Teatro " между двете Европейски столици на културата през 2019 г.

От юни 2018 г. до януари 2019 г. италианската театрална компания "Gommalacca Teatro" ще реализира проекта "Aw(E)are" като част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Техни партньори са Младежки клуб "Рома" и IAC - Център за интегрирани изкуства - Матера. Ще се проведат пет театрални изследователски семинара с участието на български младежи на възраст от 14 до 25 години. Целта на театралните работилници е идентифициране на граничните пространства в Пловдив, тяхното съживяване чрез методите на сценичните изкуства и създаване на нов неутрален език на общуване между участниците от ромската общност в кв. Столипиново и връстниците им от други квартали на града.

Неформалният метод на работа на "Gommalacca Teatro" е базиран върху педагогически подход към сцената и идеята за “заразяване” с визуални изкуства, стимулирайки преосмисляне на границите и освобождаване на въображението.

“Gommalacca Teatro” e единствената италианска компания, която осъществява паралелно два проекта към инициативата Европейска столица на културата - Пловдив 2019 и Матера 2019.

С началото на изпълнението на проекта "Aw(E)are" се отбелязва десетгодишнината от основаването на “Gommalacca Teatro” от Карлота Витале и Мимо Конте през 2008 г. Театралната компания съсредоточава своята дейност върху работата с общности, професионалната театрална продукция и търсенето на възможни нови места за “заразяване” с нестандартни езици в областта на неформалното образование, сценичните и визуални изкуства.

Програма:

10.00 -13.00
Проучвателна разходка водена от участниците

16.00 -19.00
УЪркшоп с млади хора от различни части на града

СКЛАД в Тютюневия град
10 часа

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…