Print this page

По павираните улици има цели 31 ателиета на самобитни творци – художници, дизайнери и занаятчии

Вижте къде да ги намерите

Таня Грозданова

Знаете ли, че в Квартала на творческите индустрии в Града под тепетата към днешна дата има 41 автори?

Те са цветовете и духът на квартала и съхраняват неговия първоначален замисъл. Те са разположени на 13 улички в историческия стар квартал в сърцето на града.

По време на всички базари, които се провеждат в Капана, всеки един от тях е в своето кътче, направено с много любов и талант. Авторите ви очакват вътре в Капана, в своите ателиета и на своите адреси – там, където са били през последните години в студ и пек, в празник и делник.

Най-добре е да видите твореца в неговата Светая Светих, защото когато авторът е в ателието си там е цялостен. Там е целият му свят! Инструментите, материалите, произведенията му и самият той.

Всички те се познават, споделят живота и работата в Капана и го представят пред туристите с много любов.

През есента на 2019-а създадоха своя обща страница в социалната мрежа ФБ - Авторите от Капана - https://www.facebook.com/AvtoriteVKapana/. Имат свое лого и географска карта с ателиетата.

За да създадем картата ни помогнаха собствениците на някои заведения в квартала, разказва Светла, която също има ателие на Квартала.

На страницата им в секция „Информация”, раздел „Относно” има връзки към техните лични страници и сайтове за персонален контакт с всеки от нас.

Сред „Авторите от Капана“ ще намерите майстори от Регионалната занаятчийска камара – кожари, обущар, ръчно плетиво, керамика, художествен текстил, накити, текстил, плъстене, карвинг свещи, детски играчки. И още: художници, дизайнери на облекло, автори на керамика, създатели на кожени чанти, обувки и аксесоари, на бижута, свещи, оргонити, картички и албуми, накити от мъниста, рисуване с къна, декупаж, ръчно плетиво, графични дизайнери, сувенири, художествен текстил и плъстене, произведения от дърво, бутиково работно облекло, машинна бродерия, ръчно рисувани дрехи, декорация за дома и офиса.

Освен това някои от ателиета провеждат курсове за обучение, има и школи по изобразително изкуство и за изработване на карвинг свещи.

Капана.бг ще ви представи последователно и групирани по улици Авторите на Капана.

Очаквайте продължение.

 

2 comments

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…