“Анна в тропиците” на американския автор от кубински произход Нило Круз

„...понякога, след като сме се любили, улавям тъжни дървета в очите ти.“ 


“Анна в тропиците” на американския автор от кубински произход Нило Круз е отличена с награда Пулицър за драматургия. Действието в тази силно затрогваща и поетична история се развива през 1929 г. в Ибор сити – част от Тампа и център на пурената индустрия. През 19-ти век кубинските имигранти донасят във Флорида заедно с основния си поминък и друга стара традиция – четящите лектори. Фабриките наемали образовани мъже, които да четат романи и новини на работниците, докато те неуморно свиват пури на ръка.

Пристигането на новия млад лектор във фабриката на Сантяго и Офелия Алкалар се очаква като празник. Всички се вълнуват. Но когато Хуан Риос започва да чете на работниците „Анна Каренина“, той несъзнателно се превръща в катализатор на скандални и страстни случвания в живота на ненаситните си слушатели. Потапянето във водовъртежа на любовната история само започва като щастливо бягство от сивотата на ежедневието. Историите на Толстоевите герои оживяват във фабриката. Изневери, финансови проблеми и насилие изплуват на повърхността, докато семейството се бори с новооткритото си разбиране за живота и взаимоотношенията си.

"„Понякога искам дълго да разговарям с теб така. Все едно съм глуха. Сякаш не мога да чуя нито теб, нито себе си. И само да говоря и говоря, и да кажа всичко, което ми мине през ума. Като раковина, която крещи с гласа на морето и не й пука дали някой някога ще я чуе.“ 
"Анна в тропиците" от Нило Круз

превод Деница Димитрова
режисьор Петър Карапетков
сценография и костюми Марина Райчинова
музика Петър Дундаков
сценично движение и пластика Мариана Йотова
плакат Георги Вачев и Явор Димитров

Участват Стефан Попов, Добрин Досев, Анелия Ташева, Радина Думанян, Елена Кабасакалова, Ивайло Христов, Троян Гогов, Венелин Методиев.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…