Главните роли са поверени на Юлиян Вергов и Владо Карамазов

Представлението „Богът на касапницата“ на Ясмина Реза ще се играе за първи път на пловдивска сцена. То е продукция на Народен театър „Иван Вазов“ и гостува под тепетата по покана на Драматичен театър-Пловдив. В него Юлиан Вергов и Владо Карамазов си партнират с Александра Василева и Радена Вълканова. Режисьор на представлението е Антон Угринов, сценографията е поверена на Никола Тороманов, а Калин Николов е автор на музиката. Представлението има четири номинации за „Аскеер 2017“.

Пиесата на един от топ драматурзите в световния театър Ясмина Реза разказва за две семейства, които се събират, за да изгладят проблем, възникнал между техните деца. Постепенно, сдържаните и любезни отношения губят от блясъка си, а родителите заприличват все повече на децата си – безразсъдни, избухливи, нападателни. Бавно и застрашително иззад маската на благоприличието наднича Богът на касапницата.

Освен с много награди за драматургия, пиесата е и адаптирана от Роман Полански през 2011г. Екранният еквивалент е небезизвестният филм „Касапницата“ с Джоди Фостър, за което авторката получава награда „Сезар“ за най-добър сценарий.

У нас спектакълът ще се играе в два поредни дни - 24-ти и 25-ти април, на Голяма сцена на Драматичен театър Пловдив от 19:00 часа.

Официален трейлър: https://youtu.be/z9bbUoZkC8M

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…