Спектакълът „Лебедът“ от Елизабет Иглоф с режсьор Петър Батаклиев е премиерното заглавие на Пловдивския драматичен театър в рамките на 27-то издание на Есенния международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“. С него Батаклиев се завръща на театралната сцена в родния Пловдив след близо 30 годишно отсъствие.

Вижте какво разказа режисьорът за работата си с актоьрите под тепетата, как се чувства отново в Пловдив и защо е избрал точно това заглавие.

В постановката, която е премиерна за страната, участват Патриция Пъндева, Спартак Пантелеев и Тодор Дърлянов. Главната роля е поверена на младото попълнение в Пловдивската драма Спартак Панталеев.

"Много се радвам, че още с първите си стъпки в театъра се сблъсквам с нещо толкова необятно - как се играе лебед! Винаги съм се чудел как може да съществуват хора, които не се вълнуват от актьорско майстроство?! Играта за мен е състояние на щастлива самота" - коментира Спартак преди премиерата, за която няма билети от миналата седмица.

Постановката ще се играе в Камерна зала „Стефан Данаилов“.

В Голяма зала на Драмата от 19 часа за първи път на българска сцена пловдивската публика ще може да види любовната история на персийските Ромео и Жулиета. Спектакълът на пловдивчанката Елена Панайотова "ШАХНАМЕ: Сказание за Зал" е драматизация по един от най-големите епоси в човешката история.

Спектакълът е вдъхновен от древния приказен персийски епос „Шахнаме“ (Книга на царете). Подробности за него ви представихме в статията "Вижте най-красивата любовна история от Древна Персия на „Сцена на кръстопът“. Билети ТУК.

XXVII-ото издание на театралния фестивал бе открито в неделя, като един от спонсорите си позволи политически речи в Храма на Мелпомена - Шефът на „Роза импекс“ превърна Театъра в политическа сцена.

Още за любимия фестивал четете в Сцена на кръстопът 2023: 19 спектакъла от 5 държави.

Днес от 10.30 часа в пространството над Римския стадион ще бъде откриването на фото изложбата "Стефан Данаилов: личен архив. Непоказвани фотографии от личния му албум" по повод 80-годишнината на актьора и патрон на фестивала. За Стефан Данаилов ще говори племенницата му Росица Обрешкова.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…