Премиера на спектакъла на Кукления театър „Каменното цвете“ ще се състои тази вечер от 18:00 ч. в Пловдив. Пиесата е на сръбската авторка Мила Машович-Никулич. За пиесата си тя споделя:

„Разказвайки старата Уралска приказката, опитах да ѝ дам не само нов облик и драматична форма, но също така и нов смисъл – ново значение. Вместо да бленуват за материални неща, гледайки тази пиеса, децата ще започнат да мечтаят за свои подвизи за свои творения, създадени със свои ръце, със свой труд, храброст, упоритост и любов.“

Премиерата на спектакъла е част от серията събития, посветени на 75-тата годишнина на Държавен куклен театър – Пловдив. Тя е специална и защото „Каменното цвете“ събира отново на пловдивска сцена хората, оставили едни от най-дълбоките следи в българското куклено-театрално изкуство.

Красивата история на сръбската авторка за това, че материалните неща не могат да изпълнят сърцето с радост и не са по-ценни от любовта, оживява на сцената под режисурата на проф. Славчо Маленов – доайен на куклената режисура не само у нас. Завръщането му в Пловдив е страхотен шанс както за екипа на театъра, така и за зрителите, да се докоснат до неговия марионетен театър, до неговата лирична изразност.

„Драматургията е интригуваща, предлага на актьорите интересни роли, всяка от които е значима, има къде да се видят художническите постижения, да се чуе музиката. Спектакълът е семеен и разглежда темата за любовта. И децата в най-ранна възраст знаят, че това е силата, която свързва хората“, казва проф. Маленов за постановката.

Тандемът Силва Бъчварова и проф. д-р. Васил Рокоманов са автори на красивата, приказна  сценография на спектакъла. Техните цветни, експресивни марионетки и изчистен декор пренасят публиката в магичен свят, където всичко е възможно. Сценографският екип е реализирал над 150 спектакъла на различни сцени в страната и чужбина, като техни визии са част от репертоара на пловдивския куклен театър още от 80-те години на ХХ век. В тяхната работа акцент са куклите – те са водещото във визуалната изразност и на „Каменното цвете“.

Музиката към спектакъла е дело на Владимир Джамбазов, един от знаковите театрални композитори, работил в България, Германия, САЩ, Япония, Австрия, Хонг Конг. Ювелирно създадените марионетки са изработени от Петър Чекуров – един от най-добрите кукломайстори в световен мащаб. Водени умело от актьорите Ивелин Николов, Венцеслав Димитров, Евдокия Енчева, Елин Стоянова и Даниела Русева, те изненадват със своите възможности и детайли.

Заповядайте в Държавен куклен театър – Пловдив и на 3-ти декември от 10:30 и 11:45 ч. , за да се насладите на класически марионетен спектакъл за най-чистото чувство – любовта!

Билети – на касата на театъра, в мрежата на Eventim и онлайн на eventim.bg.

241 comments

 • Comment Link Kmcrjn Kmcrjn Ное 27, 2023

  antidepressants for quitting smoking strong prescribed pain killers buy painkillers online usa

 • Comment Link Lxxoaj Lxxoaj Ное 27, 2023

  provera 10mg usa provera price cheap microzide 25 mg

 • Comment Link Dayimj Dayimj Ное 25, 2023

  buy sleep medications online online doctor for insomnia online doctor weight loss medication

 • Comment Link Hcuwbl Hcuwbl Ное 25, 2023

  order femara sale albendazole 400mg brand abilify where to buy

 • Comment Link Qdqiof Qdqiof Ное 23, 2023

  uroxatral 10 mg tablet natural ways to get rid of acid reflux gastric tablet name list

 • Comment Link Qchogo Qchogo Ное 23, 2023

  buy minocin 50mg pills buy ropinirole tablets buy requip 1mg pill

 • Comment Link Digxzm Digxzm Ное 22, 2023

  acne medication pills from dermatologist cause of pimples in adults purchase oxcarbazepine pills

 • Comment Link Ckusas Ckusas Ное 21, 2023

  order clonidine 0.1 mg pills oral meclizine purchase tiotropium bromide for sale

 • Comment Link Tnaykj Tnaykj Ное 20, 2023

  order rocaltrol 0.25mg generic buy rocaltrol 0.25mg sale tricor 160mg cheap

 • Comment Link Tejbbc Tejbbc Ное 19, 2023

  brand amoxicillin 500mg amoxicillin cheap biaxin online buy

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…