Световноизвестният мим Паоло Нани идва за първи път в България през април. Италианският артист ще представи своя спектакъл "Писмото" само и единствено в Пловдив на 30 април от 19.30 часа на сцената на Театър „Хенд“ (бул. „Руски” №18 в двора на частно училище Дружба).

Паоло Нани е актьор, режисьор, мим, клоун и ментор, познат в над 40 държави. Пред българската публика той ще представи постановката "Писмото", която се радва на широк интерес от 1992 година насам. Публиката бързо става пряк участник в историята и нейните различни варианти, тъй като актьорът я въвлича в спектакъла чрез игри и изненади.

Спектакълът "Писмото" е игран в 42 държави, обиколил всички възможни световни фестивали, многократно награждаван. България е 43-тата страна, в която ще гостува. Сюжетът е изключително опростен, но крайно забавен. Брилянтният Паоло Нани разказва една история по 15 различни начина – като пиян, в стил нямо кино, без ръце, на обратно, вулгарно… И всичко това, без да каже една дума. Резултатът е абсурдно смешен. Постановката е носител на престижните награди European Comedy Award и Audience Award Festival Santo André.

Освен дългоочакваното му гостуване с „Писмото“ в града под тепетата, което се наложи да бъде отложено от март за април, 20 професионални актьора от цяла България ще се включат в тридневен уъркшоп в Пловдив, воден от майстора на клоунада и импровизация Паоло Нани.

Артистът гостува по покана на фондация “Ред Ноус” и театър “Хенд”, чиито директор Иво Игнатов (клоунът Кени) е най-яркият представител на клоунадното изкуство в България, а публиката очаква резултатите от титаничната среща на двама от най-добрите клоуни в света.

Проектът се осъществява с подкрепата на НФ “Култура”, програма “Творческо развитие”, община Пловдив, отдел “Култура”, фондация “Балкански културен форум”, Hotel Imperial Пловдив.

Билети се продават във всички каси на ИВЕНТИМ в страната, в Пловдив - на касата пред община Пловдив, на каса „МаскАрт“ в ДК „Борис Христов“, в ТИЦ на Римски стадион, каса на Античен театър и онлайн.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…