Влюбените в театралното изкуство в Града под тепетата ще имат възможност тази вечер да се насладят на дебютния режисьорски спектакъл на Ева Георгиева - „Късметлията с ръждивия револвер“.

На 19-годишна възраст Максим Горки прави опит за самоубийство. В болницата, в която е настанен, попада на двама чудаци, съседи по легло. Дали творческият импулс го е спасил или именно хората, с които се е запознал в онази болница, са попречили на опустошителните му желания?

Какво точно се е случило в тази болница ние никога няма да разберем. Но можем да фантазираме. Колко е силен човешкият дух? Какви предизвикателства има пред ума и емоциите на един подрастващ и чувствителен бъдещ артист?” – казва авторът на спектакъла Екатерина Георгиева.

Режисьор Ева Данаилова 

Сценограф Михаел Тодоров

Музика Христо Намлиев

Костюми Paperish

Консултант движение Мария Павлова

С участието на: Петър Петров Перо, Ненчо Костов, Стефан Додуров,  Елена Иванова и Георги Спасов.

Плакат:  Hubert Mirabel- “Oceka”.

Начало: 19:00 ч.*

Държавен куклен театър – Пловдив.

Представлението ще бъде показано за пръв път в Пловдив в рамите на проекта „Театър в галерията“, който се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Следващата проява в рамките на "Театър в галерията" e кръжок "Актьорски техники и похвати" с участници актьори от екипа на "Късметлията с ръждивия револвер". Тя е планирана за утре - 26 март, от 14:00 часа в галерия “Arsenal of art” в Капана.


 

* Важно е да знаете, че броят на билетите е ограничен и се изисква предварително заявено място. Може да запазите своето място ТУК.
За присъствието Ви не е необходимо да представяте зелен сертификат.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…