Онлайн премиера на театралното представление във видео формат "Един ден, в който има всичко" ще се състои на 30 ноември от 19:30 ч.. Спектакълът е дело на асоциация „Метеор“ и се реализира като част от програма "Наследство" на Пловдив -  Европейска столица на културата 2019. Звездният екип на проекта – режисьорката Ани Васева, философът Боян Манчев, актьорът Леонид Йовчев, композиторът Кристоф Печанац и художникът Стефан Дончев - канят всички желаещи да станат зрители на представлението през платформата fanstream: https://fanstream.bg/vd/edin-den-v-koito-ima-vsichko/.

"Един ден, в който има всичко" е представление във видео формат, в което трима души живеят в безвремие, отпуснати в усещането на мига. Тримата герои са водени от силите на взаимното привличане отблъскване, от напрежението между стремежа към привичното и чара на необичайното. В своя малък, затворен свят те се натъкват на чудеса, на радост, на изненадите, скрити не в бъдещето, а в миналото. "Един ден, в който има всичко" е и представление за радостта.

Ани Васева, в сътрудничество с актьорите Леонид Йовчев, Грета Гичева и Катрин Методиева, развива новия жанр на видео театъра. Това не е просто заснето представление, а спектакъл, създаден специално за видео формат и за онлайн разпространение. "Един ден, в който има всичко" съчетава задълбочения и продължителен работен процес, въздействащо актьорско изпълнение, свободата и въображението, характерни за театралната работа на Метеор, със създаващите едновременно реалистичен и пълен с изненади свят, визуално впечатляващи похвати на видео медията.

Представлението е част от дългосрочния проект Ex corpore на “Метеор“, в който са включени множество събития и който е част от проектите, спечелили подкрепа в направление „Наследство“ в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, осъществяващ се и с финансовата подкрепа на Програма „Култура“ на Столична Община и Министерство на културата и със съдействието на Swimming Pool, галерия „Етюд“, „ХаХаХа импро“, АртФест, Дом на киното и ДНК.

В четири последователни дни преди 30-и ноември в YouTube страницата на Метеор (MTheOrg) ще бъдат качени и четири видеа, подготвени специално за проекта: Боян Манчев ще постави въпроса Защо изкуство? и Защо сега? Със серия от въпроси към съвременните творци (26.11), бъдещите актьори ще научат какво е важното в актьорската професия за Леонид Йовчев (27.11), Стефан Дончев  ще представи методите на създаване на дигитални апарати (28.11), а Ани Васева ще направи въведение във видео театъра (29.11).

В Пловдив проектът ще продължи и през 2021 г.

Повече информация потърсете ТУК и последвайте YouTube канала на Метеор

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…