15 събития в 7 локации в рамките на европейската инициатива 

Нов авторски моноспектакъл на Ованес Торосян слага началото на нов формат - „Театър на късите форми“, а предпремиерата ще е в Пловдив. GAME OVER идва в града под тепетата на 14 ноември (18:00 и 19:30 ч., U.PARK Gallery) с вход свободен и с приятелската подкрепа на КЦМ 2000 Груп – Пловдив и Театър Реплика. Природата на артиста, пътят към сцената, равносметката, сънищата и реалностите, които обитава всеки от нас, са само част от темите в експерименталния моноспектакъл на Ованес Торосян. Актьорът е и режисьор на самия себе си и на персонажите, които представя в GAME OVER. Този факт засилва още повече субективно-обективните отношения вътре в текста и навън в изиграването му. Както самият Ованес Торосян отбелязва в бележките към пиесата: „Времето на действието е вакуум, което по дефиниция означава, че отсъства вещество в определен обем от пространството или казано накратко пространството е празно. Но както всички ние знаем, абсолютен вакуум не съществува и често говорим за различни степени на вакуум в зависимост от атмосферното налягане“. 

Хитовото представление „Слава“ и 5 тура с разходки зад кулисите на Драматичния театър ще зарадват театралните фенове. Началният час на представлението, което разказва истинската история на най-лошата певица на света Флорънс Фостър Дженкинс, на Камерна сцена на 16 ноември е 19:30 ч., цените на билетите са промоционални (10 лв.) като комплимент към европейската инициатива. А след края на постановката екипът ще се срещне с публиката.

Записването за разходките в пловдивския театър започва на 4 ноември, а актьорите ще бъдат гидове в магичния свят на театралното изкуство! Местата са ограничени, а началните часове на „Театрално пътешествие – зад кулисите на спектакъла „Събитие“ са 16:30, 17:00, 17:30, 18:00, 18:30. От съображения за сигурност деца под 12 години няма да се допускат без придружител.

Театър „ХЕНД“ ще отбележи Нощта с три свои продукции - детската куклена постановка „12-те братя“, абсурдната сатира „Крал Юбю“ и Stand up шоуто „Лъжи за масово поразяване“.  А в Кукления театър на 16 ноември ще има две последователни представления (в 10:30 и 11:45 ч.) на „Мързеливата пчеличка“.

Национална гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив за първи път ще участва в театралната Нощ и на 16 ноември ще случи един спектакъл за деца и родители, базиран на принципа на играта и импровизацията. В проекта "Приказки за живота" участници ще бъдат учениците от НГСЕИ Пловдив, както и деца и възрастни от публиката. История, съставена от няколко по-малки - за желанията, за радостите и разочарованията, за личностните човешки качества, за емпатията и вниманието към околните, за всичко истинско и ценно, като обич, прошка, благодарност. Това е история за себепознанието и порастването. Благодарение на участието на изпълнители от различни възрасти, ще се скъси дистанцията между поколенията. Проектът е отворен за участие от всички етностни и социални групи, както и за гостите на града. Входът е свободен, а началото ще бъде поставено в 16 ч.

NT Live и „Всичко за Ийв“ в Cinema City

Най-новата продукция на един от най-иновативните театрални режисьори Иво ван Хове идва в Нощта на театрите и в Пловдив от Лондонския West End на 16 ноември в 19 ч.. Джилиън Андерсън (“Досиетата Х“, спектакъл “Трамвай Желание“) и Лили Джеймс (“Mamma Mia! Отново заедно“) са изпълнителите на главните роли в постановката, която разказва историята на Марго Чанинг. Легендата. Истинската звезда на театъра. Тя е в светлината на прожекторите, винаги е била. И изведнъж се появява Ийв. Разгръщайки завесата към цял свят от ревност и амбиция, Иво ван Хове задава въпроса: защо увлечението ни по славата, младостта и търсенето на идентичност никога няма да отмине? В новата си  продукция, адаптация по филма на Twentieth Century Fox от 1950 г. от  Джоузеф Манкевич и пиесата "Мъдростта на Ийв" от Мери Ор, Иво ван Хове ни представя своя сценичен отговор. NT Live е новаторски проект на Британския национален театър за директни излъчвания на най-добрите британски постановки от лондонската сцена. Камерите са разположени, така че да осигурят на кинозрителите „място с най-добрия изглед“, за да създадат възможност за изключително изживяване на публиката.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…