Представления за съвременен куклен театър с участието на зрителя ще представи в Пловдив театрална компания „Театър дьо ла Масю“, водена от Езекиел Гарсия Ромеу. Представленията „Луна“ и „Скриптограф“ са продължение на работата на французина към проекта Европейска столица на годината още от 2018-а, когато представи за пръв път в Пловдив своите театрални разкази с неочакван край.

 

Чрез марионетки, загадъчни отражения и задължителен откривателски елемент с участието на зрителите започва куклената поредица „Луна“. Каква е ролята на луната и как зрителите ще се загубят в лабиринт, за да открият отговора, ще стане ясно на 16 и 17 април от 19.00 и 20.30 часа в театър ‘А‘парт.

 

На същото място на 17 и 18 април от 19.30 часа ще се състои ателие-спектакълът „Скриптограф‘‘. Сценографията пресъздава подземния свят на Хадес, в който невидим манипулатор поставя капани. В това ателие ще присъстват шестима специално подбрани участника и тяхната задача ще е да напишат своята трактовка от видяното, и общият текст да създаде финала на спектакъла.

 

Специално за пловдивската публика номинираният за Икар‘ 19 Езекиел Гарсия Ромеу ще проведе работилница за манипулация на кукли от 16 до 18 април отново в сградата на театър ‘А‘парт.

 

Представленията са с платен вход между 8 и 10 лв. Билети могат да бъдат закупени от касата на театъра и непосредствено преди започване на спектакъла.

 

Записванията за участие се осъществяват предварително на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или телефон: +359884753541

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…