Съвместна театрална постановка „Аз Ние“ ще се играе три пъти тази неделя

Съвместна театрална постановка „Аз Ние“ от италиански актьори, младежи от Столипиново и студентите от Учебния театър на Пловдивски университет – “Клас 12 + 3” с ръководител проф. д-р Александър Илиев, ще бъде представена пред публика в Концертна зала на Радио Пловдив, ул. „Дондуков“, 2 от 15.00, 17.00 и 19.00 часа на 27 януари /неделя/.

След година проучвания и проведени три работилници в Столипиново, италианската театрална компания „Gommalacca Teatro“ заедно с младежи от квартала и техни връстници от другите квартали, ще покажат с монолози и сборна хореография сближаването на различните култури. Думите ще се „движат“, както се пее в химна на ромите „Джелем, джелем“, за да потопят публиката в универсалния език на изкуството.

Заключителният спектакъл „Аз Ние“ / „I We“ / „Io Noi“ е режисиран от Миммо Конте, драматургия на Карлота Витале, хореография на Надя Казамасима и Андреа Сантантони. Той е част от проекта „Aw(E)are“, който се реализира като част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Партньори на италианците са  Младежки клуб „Рома“ и IAC – Център за интегрирани изкуства – Матера. Компанията „Gommalacca Teatro“ е и единствената, която реализира паралелно два проекта към Пловдив и Матера – столици на културата.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…