Print this page

Премиера на пиесата "Лес" могат да гледат пловдивчани в края на месеца. Руслан Мъйнов ще разсмее пловдивчани на 29 януари в Дома на културата "Борис Христов" с пиесата на А. Н. Островски, а началният час е 19.

В комедията хитовият актьор, шоумен и певец влиза в ролята на Аркадий Щастливцев. В постановката на режисьора Богдан Петканин, освен Руслан Мъйнов, ще участва и актрисата Анелия Луцинова, в ролята на Аксиния Даниловна - Аксюша. Атьорите ще партнират с Аглика Бояджиева, Асен Лозанов, Валери Еличов, Георги Стайков, Димитрина Тенева, Златко Ангелов, Никола Парашкевов, Николай Стоименов.

„Лес"? - Директният превод на български би трябвало да бъде „гора". Само че би бил неверен и непълен. Няма да изразява по никакъв начин обема, корполентността на понятието. По-близо до смисъла му би звучал изразът от българските народни приказки „вдън горите тилилейски". Само че „лес" е всеобхватно. Летейки със самолет над Сибир, човек губи реална представа за време и пространство. По-малко от един човек живее на повече от сто квадратни километра! Мрак! Сигурно това е най-адекватния превод на български. Но пак би бил неверен, защото присъства и много светлина в това мрачно царство, която се носи от главните герои на пиесата - аркашките Щастливцев и Нещастливцев. Непреходната светлина на творчеството, която превръща тази двойка в едни от най-пленителните образи на театралната сцена. В борбата със „силата на мрака" победа удържа моралът и човешкото достойнство, простичкият, но тъй необходим днес хуманизъм.

Пиесите на класика на руската драматургия А.Н.Островски „руският Шекспир", никога не са слизали от театралните сцени. Особено актуално звучат те днес, в епохата на новото, дивашко „първоначално натрупване на капитала".Пиесата се превръща в изискано тетрално зрелище, което е по силите на малко театри в страната. 

Поставена класически, по законите на Станиславски, съдържаща в себе си всички жанрове (от водевила до трагедията) и изиграна от блестящ актьорски състав. Направете си подарък за следпразничните януарски дни на 2018 г.!

Билети се продават на касата пред общината. Цените са 10, 12, 14 и 16лв. За колективни заявки – отстъпки.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…