Премиера на пиесата "Лес" могат да гледат пловдивчани в края на месеца. Руслан Мъйнов ще разсмее пловдивчани на 29 януари в Дома на културата "Борис Христов" с пиесата на А. Н. Островски, а началният час е 19.

В комедията хитовият актьор, шоумен и певец влиза в ролята на Аркадий Щастливцев. В постановката на режисьора Богдан Петканин, освен Руслан Мъйнов, ще участва и актрисата Анелия Луцинова, в ролята на Аксиния Даниловна - Аксюша. Атьорите ще партнират с Аглика Бояджиева, Асен Лозанов, Валери Еличов, Георги Стайков, Димитрина Тенева, Златко Ангелов, Никола Парашкевов, Николай Стоименов.

„Лес"? - Директният превод на български би трябвало да бъде „гора". Само че би бил неверен и непълен. Няма да изразява по никакъв начин обема, корполентността на понятието. По-близо до смисъла му би звучал изразът от българските народни приказки „вдън горите тилилейски". Само че „лес" е всеобхватно. Летейки със самолет над Сибир, човек губи реална представа за време и пространство. По-малко от един човек живее на повече от сто квадратни километра! Мрак! Сигурно това е най-адекватния превод на български. Но пак би бил неверен, защото присъства и много светлина в това мрачно царство, която се носи от главните герои на пиесата - аркашките Щастливцев и Нещастливцев. Непреходната светлина на творчеството, която превръща тази двойка в едни от най-пленителните образи на театралната сцена. В борбата със „силата на мрака" победа удържа моралът и човешкото достойнство, простичкият, но тъй необходим днес хуманизъм.

Пиесите на класика на руската драматургия А.Н.Островски „руският Шекспир", никога не са слизали от театралните сцени. Особено актуално звучат те днес, в епохата на новото, дивашко „първоначално натрупване на капитала".Пиесата се превръща в изискано тетрално зрелище, което е по силите на малко театри в страната. 

Поставена класически, по законите на Станиславски, съдържаща в себе си всички жанрове (от водевила до трагедията) и изиграна от блестящ актьорски състав. Направете си подарък за следпразничните януарски дни на 2018 г.!

Билети се продават на касата пред общината. Цените са 10, 12, 14 и 16лв. За колективни заявки – отстъпки.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…