Срещна се с 9-годишния виртуоз на пианото Борис Дюлгеров

Поиска електрическо пиано в стаята си в хотела, пловдивска фирма внесе от Виена специален роял за първата му изява под тепетата

Броени дни след като изпрати абитуриентите под тепетата хотел Тримонциум посрещна световноизвестниня пианист Ричард Клайдерман. Звездата пристигна снощи около 20 часа. Той отсяда в едни от луксозните апартамента и единственото, което е поискал от домакините било електрическо пиано в стаята си. Клайдерман нямал претенции към храната, но държал да пие специална мрака вода.

Във фоайето на хотела го очаквал 9-годишният Борис Дюлгеров – младият пловдивски виртуоз на пианото е получил автограф от френския маестро и обещание при следващото му идване в България да посвирят заедно. Припомняме, че Борко получи билети за концерта, който девечера ще гледа от първи ред в зала Колодрума, като подарък от Община Пловдив.

За двата си предстоящи концерта в Пловдив (29 май) и София (31 май) обичаният по цял свят френски пианист Ричард Клайдерман ще разполага с ултрамодерен роял.

Инструментът от ново поколение е осигурен, благодарение на пловдивската фирма Рунитон и допреди няколко дни се тестваше в галерия 2019.

Това е концертният роял от ново поколение Е-272, дело на немската фабрика за пиана и рояли Щайнгребер. Е-272 се отличава със свръхмодерна adsilent система, която елиминира слабостите на обикновените silent системи. Роялът разполага и с иновативен трансдюсер, който придава нечуван досега артистизъм на звученето. След концертите роялът остава на пловдивска територия и ще бъде на разположение на най-добрите български и световни виртуози.

За първите си сценични изяви след принудителната пауза заради COVID Клайдерман е подготвил специално шоу с нова концертна програма.

 

Концертът му в зала „Колодрума“ тази вечер - събота, 29 май, ще започне в 20 часа. Ричард Клайдерман стъпва за първи път на българска сцена още през 2000-та година.

До сега той е изнесъл общо 14 концерта у нас - 8 в София, 4 във Варна и по един в Русе и Велико Търново, това е първата му изява в Пловдив. Той ще свири с оркестъра на Класик ФМ радио. Концертът се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив, която отдели за него 60 000 лева.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…