На 1 август 2020 г., събота, от 21.00 часа в Бар Конюшните, в сърцето на Стария град, пловдивската джаз формация „Октет Пловдив“ ще представи на живо първия си авторски албум. Музиката и аранжиментите са дело на пианиста Мирослав Турийски, който е събрал в състава на емблематичния оркестър елита на пловдивския джаз.

 

В програмата, освен инструментални пиеси, ще прозвучат и оригинални аранжименти на песни, а специален гост - солист ще бъде един от големите джаз гласове на България- Петър Салчев.

 

Концертът се организира от Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“ и е част от програмата на фестивала "Камерна сцена-Пловдив". Осъществява се с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е включен в Културния календар на града за 2020 година.

 

„Октет Пловдив“ включва музикантите: Венелин Георгиев-алто сакс, Димитър Льолев-тенор сакс, Мартин Ташев-тромпет, Владислав Мичев-тромбон, Николай Карагеоргиев-китара, Мирослав Турийски-пиано, Александър Леков-бас и Кристиан Желев-барабани.

 

За първи път публиката чу и видя „Октет Пловдив“ в единствената инструментална вечер по време на Plovdiv Jazz Fest 2015. Формацията бе създадена специално за фестивала по идея на Мирослав Турийски, който освен идеен двигател на проекта, композира и музиката за концерта тогава. За всички пиеси вечерта на фестивала беше премиерна.

 

През годините момчетата са изнесли многобройни концерти из страната и в чужбина, свирили са в клубове в цялата страна и се радват на обичта на публиката. „Октет Пловдив“ свириха и на 6 септември, м.г. в  Деня на Празника на Пловдив, отново в Бар Конюшните.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…