Проектът е финансиран от програма „Еразъм+“ и е насочен към разработването на модели за  приобщаване на  жителите на града и градските квартали към туристическите дейности. Целта е да се даде възможност на хората, работещи в областта на устойчивия и приобщаващ туризъм, НПО сектора и културните институции да развият идеи и инициативи, базирани на разказването на истории, езиковото многообразие и културното наследство на града. Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

 

В България по проекта работят екип от Катедра Етнология на ПУ „Паисий Хилендарски“ съвместно с Интеркултура Консулт (организация в сферата на културното проектиране). Наши международни партньори са институции от Франция (Le LABA, Les Balades Alternatives), Италия (Консорциум за културни и творчески индустрии, Матера), Ирландия (Моментум маркетинг, Roscommon LEADER Partnership, Роскомън) и Румъния (Национален университет за кино и театър, Букурещ).

 

Основен акцент в дейностите по проекта е ангажирането на културните ресурси в локален контекст и богатството на местните езици и културни модели за развиване на алтернативни форми на туризъм и бизнес предприемачество. В последната година и половина екипът от катедра Етнология (доц. Красимира Кръстанова, доц. Меглена Златкова, гл. ас. Елица Стоилова и гл. ас. Мария Кисикова) насочи усилията си към сътрудничество с различни организации, свързани с туризъм на преживяването, които работят и предлагат разнообразни продукти, събития, турове и оперират в местния контекст на гр. Пловдив. За да се вникне в локалните контексти се проведоха неструктурирани интервюта с асоциирани партньори, които имат различен опит в разработването на туристически продукти, представящи локалното културно наследство чрез методите на разказването (Storytelling) – Free Plovdiv tour, АКЕА „Медиатор“, Режисьорско сдружение „НЕпорасналите“, представители на ОФ Пловдив 2019, Асоциация на екскурзоводите в Пловдив. В резултат на това изследователският екип разработи методология за създаване на туристическо преживяване, базирано на автентични истории, споделяни от различните културни и езикови общности в Пловдив. През март 2021 година методологията беше тествана в пилотно обучение на участници от пет европейски държави, партньори по проекта. Разработеният от екипа обучителен модул ще се надгради с приноса на другите партньори – чрез възможността да се добавят дигитални инструменти и приложения, които спомагат да се обогати преживяването, а също и чрез развиването на умения за социално предприемачество и бизнес ориентирани модели, базирани на устойчив и приобщаващ туризъм. Резултатите от тези три обучения ще бъдат представени в Дигитално ръководство, достъпно на страницата на проекта „Европейски истории“.

 

1 comment

 • Comment Link SUSAN BENSON SUSAN BENSON Окт 01, 2021

  Здравейте дами и господа, имате нужда от финансова помощ? Аз съм Сюзън Бенсън. Аз съм кредитор, а също и финансов консултант.

  Имате ли нужда от бизнес заем, личен заем, ипотечен заем или заем, за да завършите проекта си? Ако отговорът ви е да, ще ви препоръчам да се свържете с моята фирма. Ние предоставяме всички видове кредитни услуги, включително дългосрочни и краткосрочни заеми. За повече информация ни пишете по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или ми изпратете съобщение директно в WhatsApp чрез: +447903159998 и получете отговор в един миг.

  Ние сме цялостна компания за финансови услуги и се ангажираме да ви помогнем да изпълните всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най -ефективния и бърз начин.

  Ето някои причини, поради които трябва да се свържете с нас за заем;
  * Удобство - Можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде.
  * Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да вземете назаем.
  * Бързо директно финансиране - Вземете заема си в рамките на 24 часа след одобрението.
  * Гъвкав лихвен процент - Достъпен лихвен процент от 3%.
  * Високи проценти на одобрение - Имате 99,9% шанс да получите заема
  * Гъвкаво погасяване - Вие трябва да изберете Датата на погасяване, седмично, месечно или годишно за продължителност 1-30 години.
  * Просто онлайн приложение.
  * Персонализирано ръководство и опит.
  * Без скрити такси

  Не губете възможност поради липса на финанси. Свържете се с моята компания сега, ние можем да ви помогнем с кредит, защото сме помогнали на много хора и организации, които са изправени пред финансови затруднения по целия свят

  За повече информация относно нашата оферта за заем, моля, изпратете ни вашето искане за заем чрез
  Имейл: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp/Telegram: +447903159998

  Посредниците/консултантите/брокерите са добре дошли да доведат своите клиенти и са 100% защитени. В пълно доверие ще работим заедно в полза на всички участващи страни.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…