Приказни дни очакват децата на Пловдив в навечерието на 1 юни

 

На 28 май се открива Петото издание на Панаира на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела (за деца)“ и Първият Фестивал за децата и семейството „Синьо лято в Пловдив“ 2021

 

Петото издание на Панаира на кулинарното изкуство  "Етно кухня на колела", което се открива на 28 май (петък), тази година ще е посветенo на децата и ще се проведе паралелно с първия Фестивал за децата и семейството "Синьо лято". Основната локация е парк "Рибница" в район "Северен".

 

Майстор - готвачите от различните общности в Пловдив ще приготвят и предоставят за дегустации традиционните закуски от националните кухни на етносите и любимите детски лакомства от близкото минало. Само и единствено на панаира ще има домашно приготвени различни видове руски пирожки, вкусни шоколадови "картошки", еврейски кифлички с орехов пълнеж "Роскитас Де Алхашу", ханукални бухтички, борекитас, турски сладкиши и още много кулинарни изкушения. Детският празник не може да мине и без сладолед - ето защо италианската общност ще осигури, специално за дните на фестивала, най-хубавия детски сладолед от страната на сладоледа. 

 

Паралелно с кулинарния панаир, на откритата сцена в парка децата ще могат да гледат различни спектакли. "Изкуство от децата за децата" е основното мото на събитията, организирани от Фондация "Заедно", които ще се проведат в дните от 28 май - до 1 юни. Идеята е в рамките на фестивалните дни малчуганите от всички общности в Пловдив да се запознаят отблизо с всички видове изкуства.

 

Академия за музикална просвета подготвя за откритата сцена в парк „Рибница“ оперната постановка за най-малките „Вълкът и седемте козлета",  в която на 29 май ще вземат участие над 70 деца. Специално за фестивала, от София ще пристигнат със своя циркова програма и възпитаниците на Националната школа за атракционни изкуства. Малчуганите ще имат възможност да гледат и театралните постановки "Приказка за важните неща" (в неделя на 30 май)  и "Малкото зъбче" на режисьора Петя Недева.

 

В музикалните концерти ще участват едни от най-талантливите пловдивски деца. Фестивалът ще открие ангелогласната Мелек Ерен. По време на тежката за всички ни 2020 г. тя записа и своя първи клип на една от най-прекрасните, любими и докосващи сърцето български народни песни – „Лале ли си, зюмбюл ли си“. Свой концерт подготвя и 11-годишната Анна-Мария. Специален гост на панаира и детския фестивал ще бъде Балетна танцова школа "Грация" от Казанлък, чиито хореограф Алла Ангелова е възпитаник на московския държавен университет за култура и изкуство. Свой спектакъл ще представи и детската танцова школа към Общоарменския благотворителен съюз „Парекордзаган“. 

 

 Всички деца, които обичат да рисуват, ще могат да се включат в пленера на открито  „Толерантност и признателност“, който ще водят още първия ден (28 май) преподаватели и ученици от НХГ „Цанко Лавренов“ или в арт работилницата с традиционни арменски занаяти. Най-малките и техните родители ще имат възможност да се запознаят с едно от най-интересните издания за деца на българския пазар, което ще бъде представено в „Библиотеката на колела“ в съботния ден.

 

Големите изненади ще „изкачат“ на сцената на „Синьо лято“ всеки ден, заедно с известния италиански Маг Серджо Алфонсо. А еврейската общност подготвя предизвикателство за по-големите батковци и техните татковци. На 30 май - в третия ден на фестивала – те ще имат възможност да се състезават в традиционна за празника Лаг Ба Омер игра "Стрелба с лък".

 

 

 

Проектът на Фондация "Заедно" за поредна година е част от фестивалите в Културния календар на града и се осъществява с финансовата подкрепа на  Община Пловдив. Изненади за децата в навечерието на 1 юни ще подготвят и партньорите на панаира и детския фестивал - пловдивската компания Chipolino, верига магазини Pepco Bulgaria и трапезната “Жива вода” на Бутилираща компания „Хисар“ от извор №7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
https://www.kapana.bg/afish/sabitiya/item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o-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD#sigProIda69fbca4a1

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…