С литийно шествие, посветено на Светите братя Кирил и Методий, едноименната Хуманитарна гимназия в Пловдив дава началото на тържествата, посветени на делото и приноса на славянските първоучители.

Те започват ден преди църковният празник на Свети Свети Кирил и Методий, като това е традиция за гимназията да отбелязва патронния си празник на 10 май и на 24 май.

В 10.30 часа започва кратка програма пред паметника на славянските първоучители пред гимназията, а след това ще се проведе традиционното литийно шествие до барелефа на светите братя Кирил и Методий в Стария град, където ще бъдат поднесени венци и цветя.

Заради противоепидемичните мерки в тържеството и шествието ще участват 50 гимназисти.

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…