"Песен без край" е музикално поетична вечер с най-новите стихове, клавирни пиеси и песни на автора и композитор Вида Пиронкова, която тя ще представи пред публиката в Балабановата къща на 18 март.

Част от песните в програмата са високо оценени и подкрепени от Културния фонд на Музикаутор за 2019 година. Друга част са плод на нейното творчество от началото на 2020 година. Този нов вид пърформанс е лична идея на Пиронкова, която ще го представи за първи път пред пловдивчани. Софийската ѝ публика беше зарадвана наскоро от подобен вид проява, но в по-камерен вид.

Вида Пиронкова е академичен музикант, творил и творящ в много и различни жанрове на музиката и изкуството, а стремежът ѝ е да ги обедини в една неразривна симбиоза, като най-кратката форма е песента. Много български певци и музиканти са изпълнявали музиката и песните ѝ.

Тя е дъщеря на големия български художник Енчо Пиронков - почетен гражданин на Пловдив. По стъпките на бащата, дъщерята следва неотлъчно почитта и преклонението му пред високия човешки дух и Изкуството, в неговата най-чиста форма на изява.

Музиката и словата на Вида Пиронкова са силно енергийно заредени с любов и човеколюбие, и са едни от най-красивите и мелодични произведения в съвремието ни. Едно от най-ярките доказателства за това е песента ѝ "Гълъбо", станала любима на милиони българи.
Билетите, за музикално поетичната вечер с Вида Пиронкова на 18 март са вече в продажба на всички каси на Ивентим - Билетен център пред общината, ТИЦ пл. „Римски стадион”, каса на Античен театър, ДК „Б. Христов”, на цена от 12 лв.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…