Издателска къща МАБОПАН и Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив канят пловдивчани и гостите на града утре – 8 юни, от 18:30 ч., на представянето на поредицата книги „С Петър Берон по света“. Представянето ще се проведе в Конферентната зала на библиотеката (вход от ул. „Иван Вазов“).

 

Ще има възможност за разговор с автора.

 

От планираните 15 книги на поредицата първите пет вече излязоха. Известният учен биолог, спелеолог и неуморим пътешественик Петър Берон в последните години се е заел да опише пътешествията си и перипетиите в посетените от него над 90 държави. Книгите са изпъстрени с много любопитни случки, недоразумения от сблъсъка на култури и обичаи, а също и с много исторически, географски, политически и социални данни от развитието на описваните страни. Интересът му към тях винаги е бил изследователски, затова и повечето от пътуванията са експедиции с конкретна цел, а не екскурзии. Но е видял и доста от туристическите забележителности, за които разказва увлекателно в книгите си.

 

Досега в поредицата: „Пет месеца в Нова Гвинея“, „Сану, Батуре!“, „На север от Юкатан“, „Близката чужбина“, „От Мандалай до Тимор“.

 

Заповядайте на представянето! Книгите не се разпространяват в търговската мрежа, а на представянето ще се предлагат с отстъпка. Желаещите ще получат и автограф от Петър Берон.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…