След близо две години дистанция и социална изолация, поредицата „Великите европейци“ се завръща в българския публичен живот такава, каквато винаги е била - свежа, внезапна и различна, естествен център за сближаване на хората и съпричастност към големите идеи на човечеството. На 13 юни, понеделник, от 18 часа, в Първо студио на Радио “Пловдив“, ще се състои премиерата на третия том от поредицата. Събитието е в рамките на програмата „Пловдив чете“ и се реализира със съдействието на издателство „Жанет 45“. 

„От Ювенал до Лех Валенса“ - гласи подзаглавието на третия том. Книгата отваря поредното пъстро ветрило с 52 истории за живота на велики личности от нашата духовна родина - Европа. Пред очите ни оживяват картините на времена, нрави и обществени отношения, гмурваме се в глъбините на човешки съдби и характери, вдъхновяваме се от постиженията на великите умове.

Къде са сатиричните сандали на Ювенал, защо красотата не спаси Сандро Ботичели, как Албинони едновременно написа и не написа Адажио в сол минор, кой разкри тайните на Египет и кой изрови най-красивата приказка на човечеството, каква е връзката между изкуство, духовност и трамвай №30, успя ли Т. С. Елиът чрез натрупване на безсмъртие върху безсмъртие да създаде повече безсмъртие…..

Тези и още много въпроси, стаени в страниците на книгата, понякога получават отговори, понякога остават да висят тревожно в главите ни. Да знаеш да питаш и да не се плашиш от липсата на отговори - това също е част от изкуството на европейската мисъл и стои в основата на великите европейски постижения.

Водещ на срещата в понеделник е големият българи журналист Георги Ангелов, който ще представи третия том от „Великите европейци“, заедно с автора Пламен Асенов и художника Александър Гьошев.

 

Заповядайте - 13 юни, 18 часа, Първо студио на Радио Пловдив

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…