Print this page

Станимир Видев и Стоян Заваринов се събират за обща изложба утре вечер. Живопис и скулптура ще красят галерия U P.A.R.K. от 19 часа. Творбите на именитите майстори вече са подредени от тях в арт пространството на Отец Паисий. Те канят ценителите на събитието в петък вечер, като веднага след официалния старт на вернисажа, от 21 часа, с китарата си ще застане пред гостите Людмила Сланев - Локо. Като един от най-големите фенове на двамата артисти тя ще изпее на живо някои от своите хитове.
 
СТАНИМИР ВИДЕВ
Носител е на наградата “Пловдив” за 1997 г. и на наградата “Ромфея” за 1997 г. Организирал е множество самостоятелни изложби в София, Пловдив, Германия, Скопие. Сред колективните изложби, в които е участвал, е “Музиката на пейзажа” -Пловдив, “Рожен 2000” -Пловдив, галерия “Дяков”, 2000 г. - 12 български художници. Показвал е платната си и във Франция, Малта, Швейцария, Гърция, САЩ.
СТОЯН  СТОЕВ  ЗАВАРИНОВ

Роден в град Пловдив през 1957г.Завършил НХА "Николай Павлович" при проф. Величко Минеков - 1958г. Работи в областта на монументалната и кавалетна пластика - камък, дърво, бронз. Участия в множество наши и международни симпозиуми и изложби. Негови творби се намират в наши галерии и частни колекции, както и в чужди - САЩ, Германия, Франция, Гърция, Белгия и др.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…