Qart е иновативният творчески проект на българската художничка Радина Николова. Тя успява да слее света на новите технологии и този на традиционното изобразително изкуство. Qart е единствената по рода си колекция от картини, която съчетава аналогово и цифрово, но преобръща възприятията.

 

Днес всички живеем в два паралелни свята. Битието се случва едновременно в дигитална и осезаема среда. Художествената концепция на Qart следва същия принцип.

 

Цялата колекция се състои от десет платна. Всяко платно е QR код, но нарисуван на ръка. Сканирането на "аналоговия" код разкрива второ произведение на изкуството - вече в дигитална форма. Цифровите картини са под формата на NFT и всяка, сдвоена със своето платно, разгръща цялото произведение.

 

Темата на изложбата потапя в законите на физиката.

 

Изложбата се провежда в гр. Пловдив, България. Сдвоените произведения на изкуството могат да се видят (сканират) на следните места:

 

Bee Bop Cafe (Opening 28 Jan, 2023) 

Art club "Maria Luiza" / Клуб Мария Луиза 

The Reading Room / Читалнята 

Бар „Пощата“ 

Art club NYLON / Найлона 

Rock & Bar Безистенъ 

Kontrabas / Контрабас 

Barber & Cat 

Francis' Jazz Corner Cafe

Cat and Mouse / Котка и Мишка 

26 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…