“Субективни възприятия” на Йордан Велков и Гергана Балабанова в ГХГ е организирана с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”

Таня Грозданова

Живописците Йордан Велков и Гергана Балабанова дебютират с впечатляваща съвместна изложба в централната сграда на Градската художествена галерия на Главната.

Младите таланти признаха пред гостите на откриването, че за първи път се представя заедно.

Подреждането на 103-те платна в експозицията представлява голямо, но много вълнуващо предизвикателство - истински творчески процес, в който получава професионална подкрепа от екипа на галерията.

Йордан Велков е от Пловдив. Възпитаник е на НХГ “Цанко Лавренов”, а в момента завършва магистратура по живопис в Националната художествена академия в София.

Магистър на НХА по живопис е и Гергана Балабанова, която е родом от Шумен.

 

Двамата млади артисти откриват доста идейни сходства помежду си като колеги, в разбирането си за изкуството. И макар творческото изразяване на всеки от тях да е много индивидуално, спойката в съвместната им се изява - “Субективни възприятия“ е удивително хармонична. Изложбата е придружена от чудесен каталог.

Можете да разгледате до 19 октомври.

Тя е организирана с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”. 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…