„Зонта клуб Пловдив“ кани пловдивчани и гости на града на благотворителна  изложба  със заглавие “Фрагменти...”  на Елена Ролева-Кабир.

 

Откриването на изложбата е утре – 8 юни 2021 г. от 17.00 часа в галерия „Червеното  пони“ на ул.  „Д-р Стоян Чомаков“ № 5а в Стария град.

 

Всички средства от продадените картини ще бъдат дарени за проекта на клуба “ Подай ръка  сбъдни мечта - да откриваме заедно света”, насочен към подпомагане на деца със социални нужди, придвижващи се с чужда помощ.

 

Целта на проекта е тези деца да получат възможност да излизат по-лесно от домовете си без допълнителна помощ. Да имат възможност да се развиват, да имат приятели и да станат ВИДИМИ за всички нас. Обществото да приема с толерантност и разбиране техните специални нужди и да им съдейства.

 

 

Етапите на проекта са два:

 

В първия етап усилията на организацията са насочени към осигуряване на възможност и средства за излизане на децата от дома им, посредством платформи.

 

Във втория етап , съвместно с институциите, кметствата и бизнеса да се създадат условия и среда за придвижване на тези деца от дома до училище, детски площадки, медицински и рехабилитационни кабинети и културни центрове.

 

Художничката Елена Ролева - Кабир е главен инициатор и двигател на проекта. Както тя споделя изложбата „Фрагменти...” разказва цветни истории на емоции, състояния, мисли и желания през годините на нейните търсения. Тя използва много оригинален подход при създаването на творбите си – рисува с пръсти. Освен това първо избира цветовете, а сюжетите се раждат на платното в хода на рисуването.

 

 

 

Благотворителната изложба може да бъде видяна до 13 юни.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…