Дружество на пловдивските художници за 11-ти път ще завладее ценителите на изкуството с магията на женското очарование в цвят и форма. В навечерието на празника на жената и майката – 8-ми март и в очакване на настъпващата пролет, мартенското предизвикателство „Дами канят“ ще се случи отново в пространството на галерия „Пловдив“ в сградата на Общинския съвет.

В изложбата са поканени да участват всички членове на Дружеството. В първите издания на проекта със свои творби участваха само жени-художнички, но от няколко години се дава възможност да се включат и мъжете, разбира се с творби, посветени на женската сила, мъдрост и красота.

Изложбата "Дами канят" ще се открие на 4 март 2021 година от 17:00ч. до 18:30ч. в галерия "Пловдив" /ул. "Авксентий Велешки" 20/.
Ценителите ще имат възможност да се насладят на пъстри и разнообразни като тематика и техника творби, така както е богат ликът на жената, разказа Снежана Фурнаджиева, председател на Дружеството на пловдивските художници. Защото жената е и муза и творец. Жената сама по себе си е изкуство и умее да твори изкуство във всичките му форми и проявления.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…