Международни фотографски срещи е най-продължителният през годините фестивал за артистична фотография в България. Фестивалното издание за 2020 г. ще бъде в дните от 16 до 31 октомври, откриването от 16 до 18 октомври. Това ще бъде интензивен уикенд, пълен с емоции и срещи, отправна точка на фестивала с продължителност две седмици.

 

Тази година събитието има за цел да анализира  различни  гледни точки в сферата на пейзажа. В това издание артисти, фотографи и куратори  са  поканени да изследват темата на пейзажа в неговите многобройни прочити като изразни форми: документ, репортаж, постановъчен, концепт.

 

Изложбите ситуирани в най-красивата част на града - Стария Пловдив и в галерия “Капана” и “Gallery Cu29” ще   покажат фотографско творчество в най-широкия смисъл на термина, като изразно средство и начин на интерпретиране от български и чуждестранни автори. Искаме отново да насърчим фотографи и публика със срещи и дискусии,  както и с други предизвикателства като като уъркшоп, презентации и фотографски маршрути.

 

Фестивалът застъпва основните си ценности като откриването и популяризирането на новите таланти; общ и безплатен достъп до специално подбрани изложби на съвременна европейска фотография; създаване на социална и приятелска атмосфера за посетителите по време на техните срещи с изкуството на фотографията.

 

Фондация “Пловдивско фотографско средище” е нестопанска институция за популяризиране на фотографията, стартирала през 1992 г. „Международни фотографски срещи” като свой главен годишен проект. Арт директор и куратор от създаването на фондацията е доц. д-р Никола Лаутлиев.

 

Откриване - 16 октомври от 18.00 часа на Лапидариума в Старинен Пловдив.

 

Концерт на Духов оркестър Пловдив 17.30-18.00 часа

 

Международни фотографски срещи, 2020, “Пейзаж” се организират с подкрепата на община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2020 година.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…