Нова, нежна и въздействаща изложба ще зарадва пловдивчани в пространството на Арт клуб и Галерия „Савов“. Бившият директор на НГСЕИ – Художественото училище за сценични кадри - Емилия Арабаджиева ще открие поредната си изложба, този път с рисунки.  Откриването е на 15- ти октомври от 18.30 часа.

Емилия Арабаджиева е завършила "Сценография" в Художествената академия – София, в класа на проф. Асен Стойчев през 1976 г. От 1980 до 1989 г. работи като художествен проектант в Пловдивския драматичен театър. Има реализирани над 25 театрални и телевизионни постановки в Държавен куклен театър – Пловдив, РТЦ – Пловдив и Национална телевизия, в театрите в Пловдив, София, Шумен, Димитровград, Кърджали, Хасково. От 1992 г. е директор на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, Пловдив и преподавател по театрален костюм в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуства – Пловдив.

Работи в областта на сценографията, костюмния дизайн, илюстрацията и кавалетната живопис. Автор е на книгата „История на костюма”. Художник на документални филми – „Сказание за българската земя”, „Великолепието на Армира” и др.

Тя има над 18 самостоятелни изложби, както и участия в квадриналета и Панаир на изкуствата "Импресия".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…