Открийте „Неоткрити пейзажи“ заедно с твореца

Таня Грозданова

В плетеницата от улички в Капана всичко е възможно. Това очарователно място привлича хора, които превръщат „дефектите“ му в ефекти. Днес разхождайки се по паважа, репортерът ни кривна по ул. „Павел Куртевич“ и попадна на гости на художника Ангел Китипов.

Ако не отидете на откриването на дадена изложба, няма как да видите артиста, сътворил показаното. Дори и да присъствате на въпросното събитие, няма гаранция, че ще успеете да поговорите с твореца.

Ангел Китипов е подредил изложба живопис „Неоткрити пейзажи“ в уютното пространство на галерия Seven, ул. "Павел Куртевич" №4, в квартала на творческите индустрии. Официално откриване не се предвижда.

Вместо това, всяка вечер до 15 октомври между 17.00 и 21.00 часа Ангел ще посреща лично всеки, който е намерил време да види картините му.

Тази вечер първи пред вратата бяха част от учениците му от Художествената гимназия в града на тепетата.

Ангел Китипов е роден в гр. Пловдив и през 1983 г. завършва Средно Специално Художествено Училище "Цанко Лавренов" град Пловдив. През 1991 г. се дипломира в специалност Живопис в Националната художествена академия в София.

В момента преподава живопис и рисуване в Художествената гимназия в родния си град.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…