Print this page

Световнопризнати имена в областта на фотографията пристигат под тепетата.

Ежегодният фотографски фестивал се открива в Пловдив на 10-ти октомври. Темата, която ще обединява изложбите и дискусиите тази година е „Минало несвършено”. Тя интерпретира фотографската реалност като повтаряемост на идеите през времето, на фона на осъвременяването на изразните средства. Изложбите ще са ситуирани в Балабанова къща, Къща Хиндлиян и Градска художествена галерия – експозиция „Мексиканска графика”. За първи път ще бъде представена една мащабна академична изложба от САЩ – Артакадемията във Филаделфия, подкрепена от Американското посолство. Световни имена в областта на фотографията от Америка, Колумбия, Литва, Унгария и Гърция пристигат под тепетата, за да вземат участие във фестивала. Сред тях са собственици на водещи фотографски агенции, галеристи, носители на множество награди и организатори на фестивали. 

Освен интересните изложби в рамките на „Международните фотографски срещи”, фестивалът ще се превърне и в своеобразна борса за българска фотография. Директори на галерии, куратори и академични преподаватели ще разглеждат и обсъждат работата на млади фотографи.  Сред консултантите са  доцент от Артакадемия – Филаделфия, директора на Музея на фотографията в Лозана, Директор на Месец на фотографията в Каунас, арт директора на Фотофестивал в Хамбург и др.. „Международни фотографски срещи” е ежегоден фотографски фестивал, който се провежда от 1992 год. в Пловдив през втората половина на месец октомври. Той се организира от фондация  "Пловдивско фотографско средище" с подкрепата на Община Пловдив, негов куратор е Никола Лаутлиев - доцент пофотография в АМТИИ.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…