×

Забележка

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/17142

Градска художествена галерия – Пловдив се включва в тазгодишното 38-о издание на инициативата „Европейски дни на наследството“, която се подкрепя от Съвета на Европа и от Европейската комисия. Темата сега е „Наследство за всички“ и е посветена на възобновяването на културния живот, пострадал силно от ограниченията на COVID – 19.

 

Екипът на галерията дава възможност на пловдивчани и гостите на града да разгледат нейните постоянни експозиции, както и четирите зали с временни изложби, без да заплащат за вход. Това ще стане съгласно обичайното работно време на отделните сгради на 18 и 19 септември (събота и неделя).

 

Освен това, за децата, които, придружавани от възрастен, посетят Иконната сбирка на ул. „Съборна“ №22 в Стария град между 15 и 30 септември има забавно предизвикателство - да открият иконата с образа на светеца, чието име носят. Екскурзоводът ще им разкаже за живота и духовните подвизи на християнския светец, както и със символиката и предназначението на иконите.

 

Реставрационното ателие на Градската галерията, което се намира на ул. „Гладстон“ №32, ще отвори врати за ученици от пловдивските училища по изкуствата, за да видят как се реставрират ценните картини и икони. Възможност да влязат в ателието ще имат и други желаещи, като посещенията ще бъдат съобразени с капацитета на помещението.

 

Отворените врати ще са в два последователни петъка - 17 и 24 септември от 10 до 17 часа.

 

Image Gallery

{gallery}17142{/gallery}

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…