Print this page

Виртуозният пианист Евгени Божанов ще открие Шестия международен фестивал Дни на музиката в Балабановата къща тази вечер. На сцената в Концертна зала той ще излезе в компанията на именития немски челист Валентин Радитиу. Публиката ще чуе пиеси на Брамс, Чайковски и Рахманинов.

Програмата на форума е плътна и пъстра. Телевизионното предаване  "Нощни птици" ще гостува  на живо в четвъртък от 18.30 часа в Балабановата къща. В петък ще има концерт на оркестъра на  Пловдивската опера с гост-диригент Йордан Камджалов и солист Евгени Божанов. В Балабановата къща в събота акостират израелското сопрано Шири Хершковиц  и  арфистката Томина Първанова. Традиционният детски концерт на Римския стадион ще бъде на 31 май от 11.30 часа с участието на ансамбъла за ударни инструменти "Престо", оркестъра на НУМТИ "Добрин Петков", филхармония "Пионер" и тромпетиста Венци Благоев. Новата сцена тази година е Малката Базилика. В рамките на фестивала на 6 юни там ще има събитие на академичния смесен камерен хор „Гаудеамус“.  На следващия ден, за първи път в България идва камерния оркестър на Сардиния с диригент Симоне Питау. Италианският оркестър с почетен президент Енио Мориконе ще изнесе концерт в Дома на културата „Борис Христов“. Концертите в пролетното издание на „Дни на музиката в Балабановата къща“ приключват на 21 юни  с изпълнения на изтъкнати американски професори по флейта, цигулка, пиано и кларинет.


We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…