Зимен фестивал Марица ще се проведе на 17.12.2022г. Фестивалът се организира от гражданските инициатива „Пловдив-град за хората“.

Целта на фестивала е да се събуди кварталният дух и жителите на града да се съберат предпразнично като точката на пресичане за всички е река Марица.

„Топлите напитки и музиката са от нас. От вас – домашните кексове и печива. Нека всеки приготви нещо за хапване, за да споделим помежду си“, приканват организаторите.

Срещата е в събота, 17-ти декември 2022 г., 12:00-16:00 ч. на бул. Марица 140А, пред дървената сцена.

Специален гост на събитието ще бъде екологът Александър Петров, който изследва разпространението на гръбначни животни по река Марица. Той е автор на филма „Река Марица в Пловдив – Оазис на живота“. В 14:00 е началото на неговата беседа, в която той ще разкаже повече за биоразнообразието на река Марица.

Ще проведем и кратък наблюдателен тур по брега на реката, в който малките природолюбители ще могат да научат повече за местообитанията на гръбначните животни и тяхното опазване. Носете си бинокли“, казват организаторите.

Деца и възрастни ще имат възможността и отговорността да създадат празнично настроение като украсят дърветата в района. Ще имаме коледна украса, но ще сме благодарни, ако и вие искате да си подготвите такава от вкъщи. Нека всеки донесе по нещо!“, добавят още те.

 

ПРОГРАМА

12.00-13.00

 

Пикник край реката- Донеси и сподели любимо коледно хапване

 

13.00-14.00

 

Децата украсяват реката- Направи твоето коледно дръвче с любимите украси. Ако можете пригответе от вкъщи декорация и елате да украсите парка до реката

 

14.00-15.00

 

Уникалните животни на Марица – Беседа от Александър Петров за биоразнообразието по поречието на река Марица. След беседата Александър ще ни покаже как се наблюдават животни с бинокъл. Ще има няколко бинокъла, но ако вие имате свой донесе го.

 

15.00-16.00

 

Нарисувай си река- Творческо ателие с тебешири и фантазия за малки и големи

189 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…