За шеста поредна година Фестивал на комедията ще донесе много смях в града под тепетата

Шестият „Фестивал на комедията“ в Пловдив ще се проведе от 8 до 11 септември в Дом на културата “Борис Христов”, съобщиха организаторите Комеди Клуб Пловдив. Това е най-големият форум за стендъп комедия в България, който среща фенове от цялата страна с всички комедианти на Клуба, а младите таланит имат възможност за изява.

Комедиантите разказват лични истории, вдъхновени от собствените им преживявания. През призмата на хумора, те превръщат сложните взаимоотношения, проблемите и скуката в забавни монолози, в които всеки може да се припознае. Едно от най-важните неща, което отличава стендъпа, е връзката на артиста с публиката. Така всяко шоу е уникално преживяване със собствен заряд.

Историята на Фестивал на комедията е тясно свързана с историята на българската стендъп комедия. През 2014 г.  стендъп комедията в България е непознато изкуство. Завърнал се преди две години от Австрия, комедиантът Иван Кирков полага основите на стендъп жанра и търси начини да запознае по-добро българската публика с професионалната комедия.

Така се появява Първият Фестивал на комедията София, който събира на една сцена най-добрите комедианти от страната и Европа. Той дава началото на първия бум на стендъп  в страната ни. През годините Фестивал на Комедията довежда у нас световни комедианти като Джими Кар, Стивън К. Амос, Даниел Слос, Далисо Чапонда дори и супер звезда като Луи Си Кей в България.

Публиката в Пловдив ще има възможността да се забавлява с шегите на Иван Кирков, Васил Ножаров, Петя Кюпова, Ники Банков, Христо Радоев, Александър Деянски и други. За феновете на смеха под тепетата организаторите са подготвили специален епизод от предаването Комеди Клуб Подкаст, който ще се излъчва на живо.

ПРОГРАМА:

  • 8 септември – 21:00 ч. – Най-Доброто от Българската стендъп комедия с Ножаров, Деянски и Банков.
  • 9 септември 19:00 ч. – Първата Жена – соло шоу на Петя Кюпова
  • 9 септември 21:00 ч. – Мръсна игра – Соло шоу на Иван Кирков
  • 10 септември 19:00/21:00 ч. – Хумор за Любов и Връзки
  • 11 септемри 21:00 ч. – Най-доброто от Комеди Клуба с Радоев, Ножаров и Кюпова

 

Петя Кюпова ще прави спешъл шоуто си Първата Жена.
Иван Кирков с Премиера в Пловдин на най-новия му спешъл от 2021 – Мръсна игра.

Откриваме Фестивала с шоуто Най-Доброто от Българската стендъп комедия и трима от резидентите на Клуба.

На 9 септември специално за Фестивала в Пловдив ще има пловдивска премиера на два спешъла От 19 ч. Първата Жена и Петя Кюпова ще разсмиват публиката.

От 21 ч. Иван Кирков ще представи най-новия си спешъл Мръсна Игра.

На 10 септември двете шоута са посветени на Любовта и Връзките .

Закриваме Фестивала с Най-доброто от стендъп комедията и шегите на Христо Радоев, Васил Ножаров и Петя Кюпова.

 

Информация за Билети, резервации и всичко около Фестивала следи тук.

Фестивалът се провежда с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…