На сцената ще се изявят над 350 участника

Предстоят два дни сред енергията на автентичния български фолклор и традиции в Пловдив. Градът посреща I-вото издание на фестивала за детско и самодейно творчество „ТРАДИЦИИ И ПАМЕТ”.  Събитието e на 25 и 26 юни 2022 г. на Римския стадион на Филипопол.

Жалещите да влязат в надпреварата за умения, вдъхновени от автентичния фолклор и традиции са от множество селища на Пловдивска област: Цалапица, Ситово, Крислово, Красново, Крумово, Рогош, Брестовица, Белащица, Калековец, Дълго поле, Калояново, Лилково, Труд, Ръжево Конаре, Асеновград, Пловдив и други. Участниците ще се изявяват в три раздела: певческо, хореографско изпълнителско изкуство и възстановка на български традиции и обичаи.

Очаквано най-сериозна ще е конкуренцията в раздел хореографско изпълнителско изкуство. Най-многочисленият, записал се състав, е от 45 човека. Най-малкият участник е на 4 години и ще се изяви с вокалното си майсторство. Зрителите ще станат свидетели на възстановки на обичаите и традициите на Гергьовден и Лазаровден, както и на мистерията на кукерството, ладуването и други.

Крайният срок за записване приключи. Равносметката е, че  сцената ще посрещне над 350 участника, завладени от магията на автентичните български традиции и фолклор. Организаторите споделят, че всеки участник ще получи грамота, а отличените на призовите места - парична награда и специално изработени за форума купи.

Генерален спонсор на проявата е Еконт. В двата фестивални дни пловдивчани и гостите на града могат да се любуват на красиви носии, пищни танци, красиви ритми и вокални изпълнения от 10:00 до 16:00 ч. на Римски стадион на Филипопол. Входът е свободен. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…