Тази вечер се открива второто от общо четири впечатляващи арт събития, обединени във фестивален формат Made аt the Academy, който АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив организира за втора поредна година. В Залите за временни експозиции на Градската художествена галерия (ул. „Княз Александър I“ №15) в 18:00 часа се открива Годишна изложба на факултет „Изобразителни изкуства“. Входът е свободен.

Първото събитие - Годишен концерт на катедра „Хореография“ се проведе в Дома на културата „Борис Христов“ миналата вечер и премина при огромен интерес. Идеята на фестивала е да се  представи в цялост творческия потенциал на АМТИИ, включващ класическа музика, джаз, танц, изобразителни изкуства и фолклор, а преди по-малко от месец бе удостоен с престижната Награда „Пловдив“ в раздел „Съвременни мултижанрови изкуства“ за изданието през миналата година. Проектът Made at the Academy се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и в партньорство с ОИ „Старинен Пловдив“, и е част от Културния календар на града за 2022 година.

Утре вечер, 8 юни 2022,  от 18:30 ч. е откриването на изложба „Академична памет“ в пространството около Римски стадион, където в 19:00 ч. ще чуем и видим операта „Рита“ от Гаетано Доницети. Входът е свободен.

Четвъртото, заключително събитие е на 9 юни 2022 от 20:30 ч. на Античен театър, отново с вход свободен. Концертът – подарък за пловдивчани и гости на града носи заглавието „Академията кани Пловдив“.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…