Тази вечер в 19.00 часа в парк „Лаута” ще бъде даден официалният старт на Народен събор – Пловдив. Следващите три дни ще бъдат изпъстрени с шарени народни носии, красив български фолклор и занаяти, обещават организаторите.

 

 „Очакваме повече от 4 000 изпълнители от цялата страна, които ще пеят и танцуват за всички гости, участие са заявили и много детски градини, ще има уроци по танци, битова работилница за децата и още много изненади”, анонсира кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

 

Веднага след официалното откриване днес на сцената ще излязат обичаните и талантливи изпълнители и танцьори от ансамбъл „Тракия”. Големи концерти на тазгодишния събор ще имат Петя Панева, Виевска фолк група, Калина и Невена, Райко Кирилов, ансамбъл „Дилянка“, „Големите гайди“, гайдарски състав „Орфей“.

 

„В събота и неделя вечер ще има т.н. „хоротека”, като в събота ще е цели пет часа. Освен на хоротеката ще може да се танцува и на „хорището“, много от изпълнителите ще представят и песни в различен хороводен стил”, допълни организаторът Димитър Михов от „Ясмина”.

 

За улеснение на посетителите най-дясната лента на бул. „Санкт Петербург“ ще бъде свободна за паркиране. Апелът към шофьорите е за движение с повишено внимание и спазване на ограниченията. Компетентните органи ще извършват постоянен контрол за скорост и ще следят за спазване на обществения ред.

 

Фестивалът „Народен събор Пловдив“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…